5. Arbeidsbemiddelaar

Op plek nummer vijf van meest voorkomende beroepen voor vrouwen staat een arbeidsbemiddelaar. Een arbeidsbemiddelaar brengt werkgevers en werkzoekende bij elkaar. Ze proberen samen met een werkzoekend persoon de geschikte baan voor hen te vinden, in de hoop dat dit baantje de ideale werkplek voor diegene is. Ook de werkgevers krijgen wat ze willen. Zij hebben vaak al een tijdje een sollicitatie openstaan die zij niet gevuld krijgen.

4. Afdelingshoofd

De naam zegt het eigenlijk al. Een afdelingshoofd is het hoofd op de afdeling. Zij sturen de werknemers op de afdeling aan en helpen vaak waar nodig is. Ook kijken zij naar de vooruitgang van de werknemers en kunnen hen wanneer het mogelijk is, de werknemers door laten groeien.

meest voorkomende banen van vrouwen

3. Secretaresse

Als secretaresse ben jij het eerste gezicht van het bedrijf. Je ontvangt de klanten en helpt hen met hun vragen. Daarnaast houd je de agenda van je baas bij, plan je evenementen en meetings in en moet je alles op een juiste manier kunnen archiveren.

2. Kantooradministrateur

Als kantooradministrateur houd je alle administratie bij voor het bedrijf. In grote bedrijven doe je dit met meer mensen, maar in wat kleinere bedrijven vaak alleen. Je zorgt dus voor orde op het kantoor.

1. Verkoopmedewerker

Op nummer één van de meest voorkomende beroepen voor vrouwen staat verkoopmedewerker. Een verkoopmedewerker is bijna altijd in contact met klanten. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de producten die de klant kan kopen en dus komen ze naar jou voor vragen of klachten. Je staat vaak aan een servicebalie, een receptie of in een showroom.