Ben ik verliefd?

Verliefd worden is voor iedereen anders. Het kan liefde op het eerste gezicht zijn, een tijdje duren of zelfs helemaal niet komen. Je kan ook de gevoelens een beetje onderdrukken of juist niet doorhebben dat je verliefd bent. Check hieronder de signalen dat je verliefd bent, zonder dat je het doorhebt.

 

1. Je denkt vaak aan de ander

Je stelt je voor hoe het zou zijn als diegene naast je zou liggen. Of je stelt je voor hoe het is om samen hand in hand te lopen. Je verlangt naar de ander. Als je echt om iemand geeft, denk je altijd aan diegene. Ouders doen dit bijvoorbeeld de hele tijd, maar dan met een ander gevoel. Ze doen dit omdat ze van je houden.

Als mensen echt om iemand geven, worden die gevoelens instinctief en kunnen we ze niet beheersen. Als je niet elke dag bij diegene bent en als je alleen bent, kunnen je gedachtes afdwalen en kan je de ander gaan missen. Niet alleen hun aanwezigheid, maar alles; van het geluid van hun stem tot de geur van hun favoriete geur tot de aanraking van hun vingers. De zintuigen zijn een krachtige manier om ons aan iemand te herinneren en wanneer je ze begint voor te stellen, weet je dat er iets echts is.

2. Je wil het beste voor de ander

In een goede relatie steun je elkaar. Door er voor elkaar te zijn, kun je alles bereiken. Je merkt dat als de ander over dingen praat waar ze trots op zijn, jij ook trots en blij wordt. Je wilt echt wat het beste voor de ander is. Je moedigt de ander aan om meer te doen wat ze willen. Jij wil het beste voor diegene en bent bereid hen op alle mogelijke manieren te helpen om dat einddoel te bereiken.

ben ik verliefd

3. Je praat altijd met de ander en diegene is de eerste persoon aan wie je nieuws wil brengen

Jullie sturen elkaar vrijwel elke ochtend een berichtje, tussen het werken door en ook voor het slapen gaan. Doordat jullie de hele dag interactie met elkaar hebben, wordt het onderdeel van je dagelijkse routine. Vaak wil je niet dat die routine stopt. Kunnen communiceren betekent dat je hen vertrouwt en dat zij jou vertrouwen. En we weten allemaal dat vertrouwen een belangrijk onderdeel is van elke relatie. De gesprekken hoeven niet alleen maar romantisch te zijn. Je kan ook grappen maken, roddelen, plagen en diepgaande gesprekken voeren. De beste relaties zijn wanneer je niet alleen hun romantische partner bent, maar ook hun beste vriend.

4. Je ziet een toekomst met de ander

Je kletst heel wat af met degene wie je date of je partner. Ook kan het zo zijn dat de toekomst ter sprake komt. Jullie kunnen het hebben over hoe je het later voor je ziet. Samenwonen, wel of geen kinderen, huisdieren, in de stad? Van alles kan ter sprake komen. Als je voelt dat je er graag over wil praten, niet over jouw toekomst, maar jullie toekomst, is dat zeker een teken van verliefd zijn.

Word je snel verliefd? Of juist nooit? Check hoe vaak je verliefd wordt in je leven.