Wie is Silvy De Bie?

Deze dame is in ons kikkerlandje wat minder bekend, maar onze zuiderburen kennen deze dame maar al te goed. Silvy De Bie is geboren op 4 januari 1981 in Lier, België. Ze is een zangeres maar is vooral bekend van de band Sylver, waar zij dertien jaar in heeft gezeten. Maar ondank alles begon zij toch al op jonge leeftijd met haar leven in de spotlight.

 

De loopbaan van Belgische zangeres

Silvy was op negenjarige leeftijd ontdekt tijdens Walter Capiau’s show De Kinderacademie. Dit is een entertainprogramma door kinderen op VTM. Hier zong zij het nummer Ben van Micheal Jackson. Deze zong ze later ook nog in een Nederlandstalige versie en daarmee begon de carrière van de leuke Silvy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Silvy De Bie (@silvyofficial)

Op jonge leeftijd wilde ze al graag in een popgroep. Helaas was zij toen nog te jong. In 1998 probeerde Sylvie De Bie een comeback te maken met het vriendinnentrio Lace, maar helaas was dit snel weer afgelopen.

Silvy in de band Sylver

Na het falen van een comeback, besloot Silvy te gaan werken in een schoenenwinkel. Tot ze in 2000 Wout Van Dessel ontmoette in een discotheek. Zij waren op zoek naar een nieuwe zangeres voor het project Liquid. Hetzelfde jaar werd Turn the tide door Liquid feat. Silvy uitgebracht. Het nummer werd een grote hit en stond drie weken op nummer één in de Ultratop 50. In 2001 veranderde de groep de naam in Sylver. Hiervan maakte ze deel uit tot het jaar 2013. Ondanks dat ze tegenwoordig solo optreedt, heeft Sylver wel een reünie-tour gehad afgelopen jaar.

Omdat wij in ieder geval geen genoeg kunnen krijgen van de leuke Silvy De Bie en haar stem, hebben wij even een paar van onze favoriete foto’s en video’s op een rijtje gezet voor je:

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Silvy De Bie (@silvyofficial)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Silvy De Bie (@silvyofficial)