Beercation in Amerika

Biersteden in Amerika zijn in opkomst, met meer dan 5.000 brouwerijen (and counting) in het land kan je bijna elke vakantie in Amerika veranderen naar een beercation – als je dat zou willen. Maar, er zijn natuurlijk plekken die beter zijn dan de anderen. Daarom hebben wij de nodige research voor je gedaan. Dit zijn vier van de beste plaatsen in de VS voor een beercation in 2018. Bottoms up!

Portland, Maine

De tweede ideale plek voor jullie beercation is Portland. Ook Portland stond misschien niet direct op je lijstje tijdens je overweging voor een beercation, maar het genieten van geweldig bier en de frisse lucht van Maine hebben gewoon wat. Een Amerikaanse brouwerij die je echt niet mag missen tijdens je beercation is Allagash. Andere stops die worden aanbevolen, zijn onder andere Austin Street Brewery, Maine Beer Company en Oxbow (als je het niet erg vindt om even te rijden – wel nuchter a.u.b.). Geen reis is compleet zonder een stop bij een van de beste biercafés van het land: Novare Res Bier Café. Hier kan je meer dan 30 verschillende biertjes van de tap proeven of kies uit meer dan 200 bieren uit de fles.

vakantie met bier

Hudson Valley, New York

Een andere brouwerij die een reputatie heeft opgebouwd rondom IPA’s is de Hudson Valley Brewery. Deze brouwerij is een van de vele hoogtepunten in het stuk land ten noorden van The Big Apple. Voor veel van hun beroemde brouwsels begint de Hudson Valley Brewery met een IPA gemaakt met rauwe tarwe, gemoute haver en melksuiker. Vervolgens voegen ze eigenaardigheden toe zoals groene thee, kamille, lavendel en witte chocolade. Een ding is zeker, een uniek biertje kan je hier sowieso wel vinden. Naast de Hudson Valley Brewery zijn de Suarez Family Brewery, Plan Bee Brewery en Sloop ook de moeite waard voor een bezoek.

Pittsburgh, PA

Waar je in Hudson Valley voornamelijk terecht kan voor biertjes met nieuwe smaken, kan je in Pittsburgh terecht voor de zachtste, meest toegankelijke IPA’s. Zo zijn Brew Gentlemen, Dancing Gnome Brewery en Voodoo Brewery zeker de moeite waard wanneer je Pittsburgh overweegt toe te voegen aan je beercation.

Richmond, Virginia

Je zou het misschien niet direct verwachten maar Richmond, de hoofdstad van Virginia, is één van de beste biersteden van het land. In deze stad zijn enkele brouwerijen te vinden die zeker de moeite waard zijn voor een bezoekje. Een brouwerij die zeker een bezoekje waard is, is The Answer Brewpub. De oprichter van deze brouwerij heeft altijd in het familiebedrijf Mekong gewerkt waar hij onder andere werd bekroond voor een selectie ambachtelijke bieren. Toen werd The Answer Brewpub opgericht, wat nu is uitgebreid tot een levendige plek inclusief live bands. Maar dit is geen reis rond één brouwerij (hoewel dat wel zou kunnen zijn); The Answer Brewpub is slechts één van de meer dan dertig brouwerijen in en rond de stad waar jij en je maten terecht kunnen tijdens jullie beercation. Je vindt er ook spots als The Veil, Triple Crossing Brewing Company en Hardywood.

Is Amerika iets te ver weg? Deze bierspa in IJsland is de ultieme bestemming voor jullie volgende vriendenweekend!