Ruitschade valt niet onder de WA-verzekering

Het is essentieel om in elk geval over een WA-verzekering te beschikken, gekoppeld aan je bedrijfsauto. Mocht je aan een auto van de ander of aan de persoon zelf schade onbedoeld schade toebrengen, dan wordt dit vanuit de verzekering namelijk vergoed. Hiervoor betaal je namelijk maandelijks premie. Echter is dit ook gelijk het enige waarvoor je gedekt bent vanuit de WA. Het WA+ pakket is al een stuk uitgebreider, met ook dekkingen tegen diefstal, brand, storm- en ruitschade. Daarbovenop hoef je met een WA+ op zak minder bang te zijn om tijdens het ochtendgloren of gedurende de avondschemering een wild dier aan te rijden. Dergelijke schade wordt vanuit de WA+ namelijk tevens vergoed. Deze verzekering wordt inclusief 1 jaar nieuwwaardegarantie aangeboden. 

Dit is het meest complete pakket

Tot slot is er nog de All Risk, het Volledig Casco-pakket van Univé. Dit is de beste keus voor bestelauto’s van maximaal 6 jaar oud. Je profiteert hiermee van alle mogelijke voordelen die binnen een basispakket kunnen vallen. Schade aan de eigen bedrijfsauto (na een aanrijding bijvoorbeeld) is hiermee inbegrepen. Met een All Risk ben je zelfs verzekerd voor de vervangingswaarde van de wagen. Daarmee biedt dit pakket veruit de meest uitgebreide dekking. Daar staat echter wel tegenover dat het maandelijkse te betalen premiebedrag ook het hoogst is van allemaal. Overigens, ongeacht welk basispakket je voorkeur heeft, je kunt er standaard van op aan dat er hulpverlening op touw wordt gezet na een ongeval indien dit nodig is. 

Welke aanvullende bestelautoverzekering zzp Univé?

Verder is het belangrijk om de aanvullende verzekeringen ook nader onder de loep te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat zowel jijzelf als eventuele passagiers niet onder de basisdekking valt? Deze hebben namelijk alleen betrekking op de bestelauto zelf. Om alle inzittenden goed te beschermen kan het dus verstandig zijn ook een inzittendenverzekering af te sluiten. Een andere veel gekozen aanvullende bestelautoverzekering zzp Univé is de Pechhulp, verdeeld in Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland. In geval van pech wordt jouw bus direct gerepareerd langs de kant van de weg indien mogelijk. Zo niet, dan wordt de wagen gratis weggesleept naar de garage van jouw voorkeur. Vergt de reparatie langer dan 24 uur, dan wordt vervangend vervoer tot een bedrag van € 100 per dag vergoed.