Wie is Thierry Baudet?

Thierry Henri Philippe Baudet, oftewel Thierry Baudet (40), is geboren op 28 januari 1983 in Heemstede. De naam Thierry Baudet zul je vast wel herkennen. Hij is namelijk een Nederlandse politicus en is nu partijleider van Forum voor Democratie (FvD). Hij is bekend geworden door zijn uitspraken in de Tweede Kamer. Ook zit hij veel op social media en post hij consistent.

Op TikTok heeft hij al meer dan 231.000 volgers weten binnen te halen en op Instagram heeft hij meer dan 200.000 volgers. Daarin laat hij zien dat zijn partij (FvD) de beste partij is en daarnaast post hij allerlei andere dingen. Naast het zijn van politicus van de Tweede Kamer en social media is hij ook druk bezig met zijn eigen bedrijf genaamd THPB Media B.V.

Wat verdient de politicus met zijn bedrijf?

In mei 2020 heeft meneer Baudet een bedrijf opgericht genaamd THPB Media B.V. Hij heeft bij de KvK (Kamer van Koophandel) aangegeven dat het bedrijf zich bezighoudt met het verkopen van boeken en het geven van lezingen en optredens, het uitvoeren van advieswerk, en het verkrijgen, afstaan, bezitten, beheren en exploiteren van auteursrechten, royaltyrechten en andere intellectuele-eigendomsrechten. Ook lanceerde hij in februari bezorgdienst Eerlijk Eten, waarmee hij eerlijke maaltijdpakketten aanbiedt ‘zonder tussenkomst van de supermarkt’.

Veel mensen wisten het nog niet dat hij bezig was met een eigen bedrijf, zelfs de Tweede Kamer wist er niets van omdat hij het ook niet had gemeld. Daarvoor werd hij, samen met de andere FVD-kamerleden, voor geschorst. Thierry heeft recentelijk op 19 april 2023 voor het eerst gedeeld hoeveel hij verdiend met zijn bedrijf. Met zijn eigen bedrijf THPB Media B.V. bedraagt het eigen vermogen € 118.057 volgens de jaarcijfers van 2021. Niet slecht dus.