De bewogen carrière van David Beckhamin in beeld

We gaan ervan uit dat je hem wel kent. Maar, mocht het zeldzame geval zich voordoen dat je nog nooit van hem hebt gehoord, dan introduceren we hem toch maar even. David Beckham is een voormalig profvoetballer en staat bekend als een van de stijlvolste mannen aller tijden. Bovendien werd hij door koningin Elizabeth II onderscheiden met de benoeming tot Officier in de Orde van het Britse Rijk.

 

Waar krijgen we te zien in de docuserie Beckham op Netflix?

De documentaire is vier afleveringen lang en zal met nooit eerder vertoond beeldmateriaal de razendsnelle opkomst van David Beckham volgen. Zijn reis van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer; het is allemaal te zien.

Beckham begon bij Manchester United en maakte daar in 1995 zijn Premier League debuut. In het seizoen 1998/99 was hij een belangrijk onderdeel van het team dat de “treble” binnenhaalde. In 2003 tekende Beckham bij Real Madrid, dat hem voor bijna dertig miljoen euro van Manchester United kocht. Dat was niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook het merk ‘David Beckham’. De club uit Spanje verdrievoudigde namelijk direct hun omzet door deze transfer.

Maar niet alleen zijn voetbalcarrière komt aan bod. In de vierdelige serie, geproduceerd door Fisher Stevens, vertelt de 48-jarige ex-voetballer echt over alles, van zijn jeugd tot zijn huwelijk met Victoria Beckham. Het beroemde stel spreekt zich ook uit over Davids vermeende affaire met Rebecca Loos. Niet alleen (de familie van) Beckham komt voor in de docuserie. We zien nog vele andere bekende gezichten, waaronder die van Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand, Gary Neville en Diego Simeone.

Bekijk de trailer hieronder:

 

Recensies van de onthullende docuserie

De documentaire van Netflix over Beckham scoort goed op de sites van kenners zoals IMDb. Daar heeft de docuserie een heerlijke beoordeling van 8.3 uit de mogelijk 10 sterren gekregen. Ook op Rotten Tomatoes scoort het met een 88%-score op de meter meer dan goed.