Bad Surgeon: Love under the Knife

De gloednieuwe documentaireserie Bad Surgeon: Love under the knife scoort dus uitermate goed op Netflix. Deze serie gaat over dokter Paolo Macchiarini, die bij vele mensen bekend kwam te staan om de gecompliceerde luchtpijptransplantaties die hij uitvoerde. Uiteindelijk werd hij aangeklaagd omdat zijn patiënten na een operatie steeds kwamen te overlijden.

 

Wereldwijde faam voor Paolo Macchiarini

Macchiarini werd in 2011 wereldwijd bekend toen hij een baanbrekende operatie bedacht. Het gaat hier om een luchtpijptransplantatie waarmee hij de luchtpijpen van ernstig zieke patiënten verving door plastic alternatieven, omringd door hun eigen stamcellen. Deze operaties voerde hij uit in verschillende landen en het begon er dan ook op te lijken dat deze techniek de wereldwijde orgaandonatie voorgoed zou veranderen, aangezien het aantoonde dat de synthetische organen bruikbaar waren.

Hij kreeg hiermee veel lof, maar al snel kwam men erachter dat het hier ging om een leugenaar en manipulator van wie de patiënten alsnog kwamen te overlijden. In deze documentaire is dan ook het hele verhaal te zien en bevat getuigenissen van de families van zijn slachtoffers, zijn voormalige collega’s en daarnaast ook de verhalen van de mensen die ervoor hebben gezorgd dat hij uiteindelijk voor het gerecht kwam.  Bekijk hieronder de trailer:

 

De reacties van kijkers over de Netflix-documentaire

Op IMDb scoort de documentaireserie een 7.3 van de 10 sterren. Een prima score dus! Maar niet alleen de echte kenners zijn enthousiast, ook de ‘normale’ Netflix-kijkers zijn positief. Wij hebben een aantal reacties van de kijkers geselecteerd: