Bad Banks met Nederlands succes

Dit Nederlandse succes is zeker niet te danken aan de Nederlandse variant. Wel is de rol van van Barry Atsma in de originele versie een stukje Nederlandse trots. De serie heeft een dure en internationale uitstraling. Het heeft wat weg van series als Suits en Billions. Echter wel in een Europees jasje.

Bad Banks MAN MAN

Bad Banks volgt het verhaal van de jonge en ongrijpbare vrouw Jana Liekam (Paula Beer). De serie start met Jana als briljante nieuwkomer die snel klimt in haar wereld. Echter verliest ze al snel haar onschuld door lugubere zaken en dit heeft alle gevolgen van dien. Velen vergissen zich in haar onschuldige uitstraling en telkens weer overvalt ze haar tegenstanders met plannen waar zij zelf niet over na hebben gedacht. Barry Atsma speelt Gabriel Fenger, een man die wordt aangenomen bij investment banking om de bank uit de problemen te helpen. Waar de serie zich afspeelt aan het begin van de Duitse bankencrisis kan je dus wel invullen dat dit niet geheel volgens plan verloopt. De serie heeft meerdere nominaties ontvangen, waaronder beste acteur voor Barry Atsma. Zelf zegt hij het volgende over de serie:

‘Bad Banks is sexy, confronterend, soms geestig en vooral een scherpe analyse van de religie die geld heeft.’

Netflix is de laatste tijd erg succesvol op het gebied van internationale series. Check hier ook de trailer van de brute nieuwe serie: 1983.