1983 is een gruwelijke Poolse Netflix Original

Het begint allemaal met een torristische aanval in het jaar 1983 die van groot belang is voor de toekomst van Polen. De serie 1983 speelt zich dus af in een Oost-Europa, waar het IJzeren Gordijn nog bestaat en Polen nog steeds een vazalstaat is van de Sovjet-Unie. De beelden van de trailer schreeuwen authenticiteit en integriteit.

De naam Agnieszka Holland zegt je wellicht niet veel. Echter heeft deze hoofdregisseur al eerdere succesvolle afleveringen geregisseerd van onder andere House of Cards. De gehele 8-delige serie staat onder haar supervisie en hierdoor is het een perfect geheel.

1983 MAN MAN

Het verhaal volgt de voormalig politieagent Anatol (Robert Więckiewicz) en de rechtenstudent Kajetan (Maciej Musial). Samen stuiten zij op een samenzwering die de reden is dat het IJzeren Gordijn nog bestaat. Huidige machthebbers proberen dit zo goed mogelijk te bewaken, maar het ijzeren gordijn is door deze ontdekking zwakker dan ooit. Zou de ontdekking met bijbehorende bewijzen genoeg zijn om alsnog een revolutie te verwezenlijken. Check de serie en ontdek het zelf.

Fan van de internationale Netflix tour? Check dan ook één van de hardste (Duitse) misdaadseries op Netflix: Dogs of Berlin