De jeugd en het begin van zijn tenniscarrière

Tallon Griekspoor komt uit een tennisfamilie, zijn oudere tweelingbroers Kevin en Scott Griekspoor zijn ook professioneel tennisser. Tallon is geboren op 2 juli 1996  in Haarlem, maar woont nu in een dorpje nabij, Nieuw-Vennep. Afgelopen zondag kon Griekspoor nog 26 kaarsjes uitblazen.

De Nederlander won tot nu toe niet veel. Van zijn 122 officiële wedstrijden won hij er slechts 55. Dat terwijl Tallon pas in 2019 debuteerde op het hoogste niveau. Hij speelt ook dubbelspel, daarin vormt hij een duo met Botic van de Zandschulp, hij is 44e geranked op de ATP-ranking.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tallon Griekspoor (@tallongrieki)

Nederlands succes op Wimbledon?

Tallon won afgelopen maand nog de ATP-tour in Rosmalen en de verwachtingen waren dus hoog voor zijn volgende toernooi. De Nederlander was als 28e geplaatst voor Wimbledon 2023. Eergisterren speelde hij al zijn enkelpartij tegen de Hongaar Marton Fucsovics. Die wedstrijd werd na, voor de Nederlandse tennisser, twee verloren sets, stilgelegd door hevige regenval. Helaas mocht de hervatting niet baten voor de Nederlander. Gisteren werd de wedstrijd uitgespeeld en hij verloor. Dit was dus een kort Wimbledon avontuur voor Griekspoor.

Prachtige wagen van Tallon Griekspoor

Dat het de laatste tijd goed gaat met Tallon is ook te merken aan zijn nieuwe auto. De Nederlander mag namelijk achter het stuur van een Audi RS3 kruipen. De RS3 van Audi heeft ruim 400 pk en is binnen 3,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur versneld.

De Audi – met een waarde van 100 duizend euro – is zeker geen lelijk ding. Griekspoor kocht zijn Audi bij Audi Van Udenhout in Den Bosch. Zier hieronder een foto van de desbetreffende wagen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tallon Griekspoor (@tallongrieki)