Welke auto’s bezit Rowan Atkinson?

Nu ben je pas een geslaagd acteur als je aan twee voorwaarden voldoet. Zo moet je een flink gevulde bankrekening hebben en een uitgebreide autocollectie. In dat laatste geval kunnen we stellen dat Mr. Bean het goed heeft gedaan. In de loop van de tijd heeft Rowan Atkinson maar liefst 14 wagens gehad waarvan we de meest aansprekende modellen graag de revue willen laten passeren.

McLaren F1

Deze McLaren wordt aangedreven door een V12-motor die 627 pk levert en slechts 3,4 seconden nodig heeft om een snelheid van 100 km/u te bereiken. Ook de topsnelheid is met ruim 300 km/u zeker niet onaardig. Deze wagen heeft de acteur niet meer in zijn bezit: hij verkocht het recent op een veiling voor zo’n 10 miljoen dollar. Leuk detail: toen hij de wagen nog bezat is hij erin geslaagd om er tweemaal mee te crashen.

Rolls-Royce Phantom Coupé

Deze Rolls Royce is uitgerust met een krachtige 6,75-liter V12-motor welke goed is om er even 536 pk uit te persen. Naar de huidige standaard is de Rolls Royce niet overdreven snel, maar met een topsnelheid van 246 km/u kan je gerust voor de dag komen. De nieuwprijs ligt zo rond de 450.000 dollar.

Mercedes-Benz SLS AMG

Deze Mercedes heeft een 6.2 L M159 DOHC V8-motor en een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en kan een vermogen van 563 pk genereren. Hij accelereert ook lekker vlot: in 3.8 seconden tikt de wijzerplaat de 100 km/u aan. De nieuwprijs is ongeveer 183.000 dollar.

Mercedes-Benz AMG S63

Als het om automerken gaat, dan is Rowan Atkinson gek op Mercedes. Naast de eerder genoemde SLS AMG, bezit de acteur ook een AMG S63. Dit model heeft net dat beetje meer: Het ding wordt aangedreven door een 6,2-liter V8 motor en levert een indrukwekkende 525 pk. Diezelfde krachtbron zien we ook terug in de Mercedes-Benz CL 63 AMG.

BMW i3

Je zou bijna denken dat de acteur verkocht is aan wagens met een benzinemotor, maar niks is minder waar. Ook hij heeft het elektrische rijden omarmt en is sinds kort de trotse bezitter van een BMW i3. Dit voertuig levert een maximaal vermogen van 168 pk bij 4800 tpm en heeft een maximaal koppel van 250 Nm. Het batterijpakket van 42,2 kWh is goed voor een actieradius van bijna 250 kilometer op een enkele lading. Ook de topsnelheid is niet echt iets om blij van te worden: 152 km/u. Kortom, geen wagen om records mee te gaan breken, maar daar is de prijs van 48.000 euro ook niet naar.

BMW Mini Cooper

Natuurlijk zou de autocollectie van de Engelse acteur niet compleet zijn zonder een echte Mini Cooper. Het iconische model uit de BMW fabriek is dus ook in het bezit van Atkinson. Waarschijnlijk heeft hij die wagen gewoon voor de lol gekocht. De wagen stamt uit 1977 en is gebruikt in talloze sketches zoals je in onderstaande video kan zien. Met een aanschafprijs van 30.000 dollar is het een van de goedkoopste wagens in de collectie.