Wie is Mathieu van der Poel?

Mathieu is een in België geboren, maar Nederlandse veldrijder, wielrenner en mountainbiker. In 2015 vestigde hij zijn naam toen hij de jongste wereldkampioen veldrijden werd. Hij was toen slechts 20 jaar oud. In de jaren hierop volgden ook nog meerdere malen de regenboogtrui. De pijlsnelle fietser heeft verder nog klassiekers zoals De Brabantse Pijl, Strade Biance, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen gewonnen en ook de Amstal Gold Race schreef hij op zijn naam.

Het gaat lekker met Mathieu van der Poel, de wielrenner is pas 26 en rijdt nu al in wagens waar mensen (die zijn vader hadden kunnen zijn) heel hun leven voor gewerkt hebben. Ook Thijs Zonneveld valt dit op en hij maakte onlangs een grap toen hij de ietwat pasterige bak van Mathieu van der Poel zag staan. Natuurlijk heeft Mathieu gekozen voor het best mogelijke model van de Porsche Panamera, oftewel: de GTS.

Bekijk zijn auto in de tweet hieronder.

De Porsche Panamera

Sinds 2009 is deze auto van Duitse makelij op de markt. De tweede generatie komt echter uit 2016. De bolides worden geproduceerd in een fabriek in Leipzig. De eerste generatie werd onthuld aan het eind van 2008, nadat er al jarenlang geruchten rondgingen op allerlei autosites. De wagen is een hatchback en heeft een lengte van bijna 5 meter. Zoals het een sportman betaamt, rijdt Mathieu van der Poel echter wel in het sportieve GTS model.