Autocollectie Lando Norris niet de duurste, maar toch imposant

De in Bristol geboren coureur is half Belgisch, half Brits. Zijn Britse vader is een zeer vermogende voormalige pensioen manager. Ongetwijfeld opende Lando’s vermogende achtergrond deuren – in het bijzonder tot de top van de autosport. Maar het neemt niet weg dat hij er uiteindelijk toch vooral zelf staat. 

Want als je kijkt naar coureurs als bijvoorbeeld Lance Stroll, dan weet je dat Lando, mede door zijn reputatie als bloedsnelle topcoureur, daar niet vooral door het geld van zijn vader zit. Nee, Lando geeft bijvoorbeeld de afgelopen twee seizoenen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo het nakijken. En dat de goedlachse Australiër geen pannenkoek is – Daniel Ricciardo is een meervoudig racewinnaar – zegt voldoende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Lando is de aangewezen jongeman om McLaren weer naar de top te helpen in de Formule 1. Daar staat een mooi salaris tegenover logischerwijs. Een deel van het geld gaat, hoe kan het ook anders, op aan dikke auto’s. Hieronder een greep uit de auto-collectie van Lando Norris.

Een McLaren 720S Spider mag niet ontbreken in de verzameling. Al is het nog even de vraag of het om de allernieuwste gaat. Zijn ‘oude’ exemplaar is namelijk cadeau gedaan aan Rico Verhoeven. Wij vermoeden dat Lando intussen voorzien is van een ander model door zijn werkgever.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Lando in een Lambo? Check

Lando heeft een Rolls-Royce Wraith in zijn garage. De naar verluidt krachtigste luxeauto van het Engelse merk komt met 624pk en kan van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,6 seconden. Een nieuw model kent een prijs van rond de 350.000 dollar. Wat nog meer? Een Lamborghini Aventador behoort ook tot de autocollectie van Lando Norris. Het kost wat, een slordige 800.000 dollar, maar dan heb je een dikke V12 met niets minder dan 770pk. 

Ook een Ferrari en een Mercedes staan in de garage van Lando Norris

Daarnaast bezit Lando Norris een Mercedes-Benz AMG GT in zijn autocollectie. Een relatief schappelijk prijskaartje kent deze, afhangend van welk model je kiest. Een tweedehandsje uit 2015 met 40K op de teller kost in Nederland bijvoorbeeld 100.000 euro. 

Ook een Ferrari behoort tot de autocollectie van Lando Norris. Een Ferrari F8 om precies te zijn. Deze 3.9-liter V8 haalt een topsnelheid van 340 kilometer per uur en wordt door het exclusieve merk nieuw aangeboden vanaf ongeveer 300.000 euro. Mits je een uitnodiging ontvangt om er één te mogen kopen dus. 

Voor de dagelijkse boodschappen (of ritjes met meer dan één passagier) kan Lando een beroep doen op zijn Jaguar F-Type Roadster. Ook bezit de McLaren-coureur een Land Rover Defender en een Audi Q8. 

En als je tenslotte wilt weten welke mooie dame Lando Norris tegenwoordig aan zijn arm heeft, maak kennis met zijn vriendin Luisinha Oliveira.