Je auto als meubilair

Een stel uit België heeft hun eigen auto al tientallen jaren in bezit en er is geen deukje, krasje of vuiltje op te bekennen. Ze zijn er enorm blij mee en genieten verschrikkelijk veel van hun vierwieler. Het duo heeft hun auto helemaal zelf gerestaureerd en dat werpt zijn vruchten af. Nadat ze ermee boodschappen hebben gedaan, op bezoek zijn geweest of ergens anders heen gereden, gooien ze de schuifpui open en rijden ze hem de woonkamer in. Hier positioneren ze hem zorgvuldig op de juiste plek, waardoor ze er vanaf de luie stoel uitzicht op hebben. Hij verlaat de woonkamer pas weer als er opnieuw mee gereden moet worden.

“Leuker dan televisie”

Zelf is het Vlaamse stel lyrisch over hun wagen. De man, Patrick, vertelt dat hij soms liever naar de auto kijkt dan naar de televisie: “Als er iets op televisie is waar ik niet graag naar kijk, kijk ik naar mijn auto.” Ook zijn vrouw is erg gehecht aan de BMW. “Het is zoiets als een schilderij in huis. Als je het zou weghalen, ga je het ook missen.” Wanneer Patrick thuiskomt en de auto naar binnen rijdt, vraagt Martine of het een goed ritje was. “Ja”, zegt hij dan, “ik schuif hem nog iets naar achter”.

De week van: De handige Harry's

"Als er op tv iets is dat ik niet graag zie, kijk ik naar mijn auto." Martine en Patrick parkeren hun auto niet gewoon in de garage.😁 #Iedereenberoemd

Geplaatst door Eén op Dinsdag 21 januari 2020

Nostalgie

De oude BMW van Patrick en Martine roept nostalgie op en dat is wel een van de grootste redenen om zoveel naar de oldtimer te kijken. “Toen die auto gemaakt werd, was ik nog maar 24. Als ik naar die auto kijk voel ik me ook weer 24.”

Het is niet de enige auto die bij iemand nostalgie oproept. Er zijn nog meer oldtimers die gevoelens van vroeger strelen. Zo gaat Aston Martin ook nieuw leven blazen in zijn klassiekers. Konden we die maar in onze woonkamer zetten en er de hele dag naar kijken.