Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked

De Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked is een van de meest gewaardeerde horloges op de markt. Dat levert dus een aardig rendement op als je het ding gaat verkopen. Het bewuste klokje met referentienumer 15407 is in 2016 geïntroduceerd met een prijskaartje van 76.800 dollar.

 

Het horloge is een goede investering

Voor een beetje serieuze investeerder is dat klokje een koopje. Het polshorloge heeft een opengewerkt uurwerk met afmetingen die vergelijkbaar zijn met de Royal Oak 15400 uit 2015. Nu, een aantal jaren later, is dit klokje het vlaggenschip van de Royal Oak modellen geworden. Daar stopt het overigens niet, inmiddels zijn er ook modellen verkrijgbaar in een roestvrijstalen en roségouden uitvoering.

Het bijzondere is dat dergelijke klokjes nooit aan waarde verliezen. Een gouden keus dus. Terwijl het klokje in de rosegouden uitvoering in 2017 slechts 85.650 dollar kostte, is de prijs inmiddels gestegen naar 281.500 dollar. Uiteraard is dat een schijntje in vergelijk met de Rolex GMT-Master Ice van niemand minder dan Cristiana Ronaldo.

Dat klokje kostte hem zo’n 450.000 euro. Of de Audemars Piguet ooit ook zoveel zal opbrengen is nog even de vraag, maar mocht je de kans hebben om ook zo’n Audemars Piguet-horloge op de kop te tikken, laat het dan niet aan je neus voorbij gaan.