De auto van Pierre-Emerick Aubameyang

Ook buiten het veld vervoert hij zichzelf echter snel. De spits uit Gabon rijdt namelijk een zeer opvallende Lamborghini Aventador.

 

Pierre-Emerick Aubameyang haalt zijn auto’s graag uit Italië en hier vandaan heeft hij ook een Lamborghini Aventador gekocht. Hiernaast heeft hij nog twee andere Italiaanse wagens. De Lamborghini Aventador beschikt over een V21, produceert 739 pk en in 2,9 seconden bereikt het de auto een snelheid van 100 kilometer per uur. De auto heeft een topsnelheid van 350 kilometer per uur. De vraagprijs bedraagt 459.000 euro. Dat is echter niet eens het bijzonderste aan zijn Lamborghini want hij heeft deze auto gewrapt in hetzelfde spul als waar de glimmende Pokémon kaarten van zijn gemaakt. Hierdoor krijg je een heel bijzonder effect, zoals je in onderstaande video kunt zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN FC (@espnfc)

De loopbaan van Aubameyang

Aubameyang staat bekend als snelste spits ter wereld en werd ook meerdere malen met deze titel bekroond in FIFA. Ook speelt hij voor een van de kleinste voetballanden ter wereld: Gabon. Hiermee is hij net zoals Gareth Bale en Jari Litmanen een wereldspeler die voor een klein land speelt. Ondanks dat hij uitkomt voor Gabon, is hij geboren en getogen in Frankrijk. Als tiener werd hij opgepikt door de jeugdacademie van AC MIlan. Hierna werd hij meerdere malen uitgeleend aan Franse clubs: Dijon FCO, Lille OSC, AS Monaco en AS St.-Étienne. Deze laatste club nam hem vervolgens over waarna hij 29 treffers in 54 wedstrijden maakte. Hier werd hij de aanvalspartner van Robert Lewandowski. Na een waanzinnige succesvolle tijd bij Borussia Dortmund besloot hij in 2018 over te stappen naar Arsenal. Ook hier was hij erg populair, maar dit seizoen waren ze een beetje klaar met hem en mocht hij in de winterstop vertrekken. Bij FC Barcelona is hij vervolgens helemaal opgebloeid met – op moment van schrijven – 7 treffers in 10 wedstrijden.