Atelier gelegen in Amsterdam Zuid aan de valschermkade 16. Een locatie dat vroeger diende als wasserette is omgetoverd tot een no-nonsense restaurant. De industriële spot scoort qua looks op de schaal van hipster zeker een 9, maar dit zie je niet terug in het publiek of in de arrogantie van het personeel.

Atelier Amsterdam Festimi-12

Je kan hier super hard chillen! Zowel binnen als buiten is er ruimte, iets wat je in Amsterdam niet snel tegenkomt. Het hutje mutje eten naar binnen schranzen, omdat de tafel over twee uur voor een ander stelletje is gereserveerd, doet Atelier niet aan mee.

Atelier Amsterdam Festimi-10

Op de kaart!

De gerechten zijn zeer betaalbaar, ieder bordje is € 12 ,50 en heeft de grote van een tussengerecht die ook makkelijk te delen zijn. Onze voorkeur ging dan ook uit naar een selectie van de chef, waarbij je geniet van 4 gangen voor € 40,-

Atelier Amsterdam Festimi-6

Wij hebben 8 verschillende gerechten met z’n tweeën gedeeld. Om jullie snel door de kaart mee te nemen waren dit onze 3 favorieten!

De starter: Gepofte rode bieten in koude botersaus met een heerlijke crumble van walnoten en hazelnoten.

Atelier Amsterdam Festimi-4

Tussen: Ceviche op zijn Amsterdams. De vis is gegaard in jenever en bier oftewel een kopstootje.

Atelier Amsterdam Festimi-3

Hoofd: Beef chimichurri is de winnaar van de avond! Deze komt met gegrilde aubergine en glasnoodles voor een krokante bite.

Atelier Amsterdam Festimi-7

Vino!

Kevin, één van de eigenaren schenkt ons prima wijnen bij de gerechten. Zo was het glas rood, Pinot Noir, bij de Beef Chimichurri een heerlijke combinatie.

jessifest

EVENTS

Atelier doet meer dan enkel bordjes uit serveren. Het is namelijk de locatie van een aantal hele toffe events.

 

Festimi