Aston Martin Vanquish Shooting Brake

Een tijdje terug lieten we jullie kennis maken met de Aston Martin DB11 Volante, het ‘hoofdloze’ broertje van de DB11 coupé. Een prachtige cabriolet met een mooie V8 in het vooronder. Aston Martin is een van de weinige niet-Italiaanse automerken die het wat betreft design telkens weer snappen. De auto’s zijn prachtig wat betreft ontwerp en het rijdend equivalent van maatpak. Tijdloos en complimenteus.

Deze nieuwe Aston Martin Vanquish Shooting Brake doet aan bovenstaande superlatieven niets af. Het model is ontworpen door Zagato, wat betekent dat het een onbetwiste aandachtstrekker is. Niet op een foute, schreeuwerige manier, maar op de juiste manier. Uniek, goedgevormd en hoog op het wensenlijstje van menig autoliefhebber.

Het Shooting Brake principe is iets waar we eventjes aan moeten wennen, maar eenmaal geaccepteerd blijkt het een geslaagd design. De aflopende daklijn en de lange ‘kont’ maakt dat de auto een bijzondere verschijning is. Deze Aston Martin zal slechts in een oplage van 99 stuks worden gemaakt. We durven bijna met enige zekerheid te zeggen dat die 99 stuks zeer snel verkocht zullen zijn. Onder de motorkap zullen we een V12 vinden die een schamele 580 paarden produceert. Het lijkt dus een koud kunstje om bij het stoplicht weg te rijden in deze auto.

De auto lijkt absoluut niet op je doorsnee supercar, maar dat is alleen maar positief. Zagato staat er niet om bekend een ‘dertien-in-een-dozijn’ ontwerp af te leveren en deze Shooting Brake is daar het bewijs van. Er zal binnenkort vast meer beeldmateriaal beschikbaar zijn, tot die tijd moeten we het doen met onderstaande foto’s.