De loopbaan van Art Rooijakkers

Art Rooijakkers studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en begon daarna aan zijn televisiecarrière. Deze bracht hem langs de actualiteitenrubriek Nova, Expeditie Robinson en Peking Express. Door de jaren heen bleef hij op de Nederlandse televisie verschijnen. Zo was hij de winnaar van Wie is de Mol? in 2011 en werd hij later de presentator van het programma, waarmee hij ook de Gouden Televizier-ring won. Ook kan je hem kennen als winnaar van De Slimste Mens in 2014. Kortom, een bekend gezicht op de Nederlandse televisie.

 

Het Amsterdamse appartement van Art

Het appartement van Art Rooijakkers staat al een tijdje te koop. Eerst vroeg Art er 1.395.000 euro voor, maar nu is aan de Funda-advertentie te zien dat de vraagprijs is gezakt naar 1.295.000 euro. Een korting van 100.000 euro dus. Je zou denken dat dit financieel gezien een flinke dreun is voor Art, maar niks is minder waar. Hij kocht de woning zelf in 2016 voor een bedrag van 960.000 euro. Zo pakt hij alsnog een lekker winstbedrag in enkele jaren.

Hiervoor krijgt de koper een grachtenappartement in Amsterdam, dat eveneens een Rijksmonument is. De woning beschikt over een woonoppervlakte van 160 vierkante meter en heeft drie slaapkamers en een badkamer, verdeeld over twee woonlagen. Koken doe je in de woonkeuken, met een kookeiland voorzien van inbouwapparatuur. In de masterbedroom zit een walk-in-closet en ook heeft de woning een airco, terwijl je ook kunt afkoelen op het dakterras met een formaat van 17 vierkante meter. Hieronder zie je hoe de woning eruitziet of bekijk de website Bekende Buren:

Rooijakkers

Rooijakkers