Deze dames trokken hun shirt uit voor Argentinië

Na een ontzettend spannende finale wist Argentinië na penalty’s toch met de overwinning naar huis te gaan. Iedereen was door het dolle heen. Zo ook de Argentijnse Noe en Milu. Als jij nu heel goed oplette, dan had je de twee vrouwelijke WK-fans kunnen zien die topless naar de televisiecamera’s zwaaiden.

 

Op Twitter zei iemand: “Ik zag haar, heel dapper! Ze wordt daar gearresteerd als ze niet oppast.” Aangezien openbare naaktheid strafbaar is in de Golfstaat maakten veel mensen zich zorgen om de veiligheid van de vrouwen, omdat ze dachten dat de meiden opgepakt zouden worden door de politie.

Gelukkig hebben de dames geen straf gekregen. Dit komt waarschijnlijk doordat ze naar Instagram zijn gegaan om hun volgers op de hoogte te houden van hun verblijfplaatsen. The Sun zei eerst dat ‘er geen teken was van de supporters‘ nadat ze door de beveiliging uit het stadion zijn begeleid. De volgende ochtend doken Noe en Milu gewoon weer op en begonnen ze verschillende beelden van de vorige avond te delen. Ook delen ze veel screenshots van alle nieuwsartikelen die over hun worden geschreven.

Een gevaarlijke stunt

Ondanks dat de meeste mensen er nu om kunnen lachen, had het ook heel anders kunnen uitpakken. Zo werden vrouwen op weg naar het WK al gewaarschuwd voor de strikte regels van Qatar. Hier werd ook de nadruk gelegd op de kledingvoorschriften en de dreiging van gevangenisstraffen als deze regels werden overtreden. Hoewel de vrouwen die niet uit Qatar komen niet verplicht waren om het traditionele abaya-gewaad te dragen, mochten ze geen strakke kleding dragen en moesten hun schouders en knieën bedekt zijn. Of je het er nu mee eens bent of niet, de acties van Noe en Milu waren in strijd met de wetten in Qatar.

De OutKick meldde: “Na onderzoek van hun social media-feeds, kan OutKick melden dat de regering van Qatar niet alleen toestond dat de dames het Lusail-stadion uitliepen na het flash-incident, maar dat ze de dames niet eens arresteerden nadat ze de fans buiten het stadion nog eens flashten.” Dit kan komen doordat er ook genoeg mannelijke fans rondliepen met hun shirt boven hun hoofd zwaaiend. Maar hier wordt iets minder ophef over gemaakt. Gelukkig zijn de regels in Argentinië niet zo streng. Je zou daar vast nog wel wat topless mensen zien nadat het Argentijnse team tot Campeones del Mundo zijn gekroond. Zie hieronder een aantal Instagram-foto’s van de dames: