BMW R nineT Scrambler, een waar meesterstuk

Scrambler motoren worden al geproduceerd sinds de twintiger jaren. In deze tijd waren Engelse motorrijders berucht om het tegen elkaar te racen dwars door het land heen, op motoren die speciaal waren ontworpen voor het oneven, modderige en moeilijk begaanbare terrein in het land. En om deze geschiedenis te eren heeft BMW zich gewend tot Ares Design. Dit heeft geleid tot deze prachtige versie van de BMW R nineT Scrambler, een waar meesterstuk.

BMW motor MAN MAN bmw 2 BMW MAN MAN

Het zit hem in de details

Wanneer je de motor ziet is het duidelijk: het ziet er strak uit. Maar natuurlijk draait het daar niet alleen om. De details zijn ook uitstekend verzorgd en maken van deze motor pas echt een topper. Zo zijn de tank, de houder van de kentekenplaat en de houder van de koplamp allemaal van carbon. Andere onderdelen zijn van speciaal, zwart aluminium zoals de handvatten en de spiegels. De motor, ook vrij belangrijk natuurlijk, stelt ook allesbehalve teleur. Het is een twee cilinder die 110 pk produceert. Ares heeft ervoor gezorgd dat dit prima te handelen is, met een oversized remsysteem met ABS. De banden zijn, zoals het hoort bij een Scrambler, uitstekend geschikt voor zowel asfalt als voor ruigere terreinen. Het toffe design en de degelijke prestaties van deze BMW maken het tot een motor die het hart van een liefhebber sneller doet kloppen. Check hieronder het filmpje.

Op dit soort beestachtige motors kun je natuurlijk niet rijden zonder bescherming, je kunt dan ook een Motorhelm kopen bij Bikeroutfit zodat je veilig op pad kunt.