De Amsterdamse woning van Matthijs de Ligt

Speelt de 21-jarige Matthijs de Ligt niet de sterren van de hemel in het team voor het Nederlands Elftal, dan zien we hem schitteren op de Italiaanse velden. De Nederlands betaalde voetballer, die doorgaans speelt als centrale verdediger, tekende in juli 2019 een contract tot medio 2024 bij Juventus. Deze transfersom bedroeg €75 miljoen. Nu hij niet meer langer uitkomt voor Ajax en zich voornamelijk bevindt in het zonnige zuiden, zal hij minder te zien zijn in Nederland. Matthijs heeft er wel goed over na gedacht er bij terugkomst in comfort en luxe bij te zitten. Voor zijn vertrek liet de profvoetballer zijn oog vallen op een schitterend appartement in de bruisende stad Amsterdam.

Het miljoenen appartement van Matthijs de Ligt in Amsterdam
Afbeelding BekendeBuren
Het miljoenen appartement van Matthijs de Ligt in Amsterdam
Afbeelding BekendeBuren

Met een woonoppervlakte van zo’n 94 vierkante meter zullen Matthijs de Ligt en zijn vriendin aan ruimte geen tekortkomen. De luxe woning is gelegen in de Museumbuurt en voorzien van een prachtige keuken, twee ruime slaapkamers met hoge plafonds en twee badkamers. Met zijn brede ramen en glaspartijen biedt de woning veel lichtinval. Hoewel de buitenkant van het Amsterdamse pand is voorzien van de typerende historische details, is de binnenkant van de woning volledig naar smaak gebracht en gemoderniseerd. Willen Matthijs de Ligt en zijn vriendin ’s avonds de laatste zonnestralen oppakken en genieten van zwoele zonsondergang? Dat kan. De luxe miljoenenwoning is voorzien van een fraai dakterras met uitzicht over een prachtige omgeving.

De prijskaart van het Amsterdamse pand

Voordat Matthijs vertrok naar Italië kocht hij dit schitterende pand in Amsterdam voor een bedrag van €1.185.000. Omdat hij er op het moment zelf niet woont en zich voor het grote gedeelte van de tijd zich bevindt in Italië, verhuurt hij het voor een bedrag van €3.500 per maand. Voor de koop van het appartement had Matthijs overigens geen bank nodig. De hypotheek van €1.200.000 is verstrekt door Noltie Holding B.V uit Abcoude.

De B.V. die opgericht is in december 2018 staat op de naam van Matthijs en van zijn vader. Niet lang daarna kocht hij zijn appartement in Amsterdam. De BV heeft een eigen vermogen van ruim €1.100.000.