Een bizarre manier van afvallen

Angus Barbieri staat bekend om misschien wel de meest bizarre afvalmethode ooit. In 1965 woog de destijds 27-jarige Barbieri maar liefst 207 kg. Angus besloot de stap te nemen om af te vallen. Dit wilde hij doen op een zeer vreemde manier: door niks meer te eten. Dit idee legde hij voor aan zijn doktoren. Hij stemde hiermee in op één voorwaarde: dat hij dagelijks dit proces mochtvolgen. De doktoren van Angus Barbieri hadden echter niet verwacht hoelang dit proces zou duren. Om het gebrek aan voedingsstoffen te compenseren, kreeg Angus multivitaminen voorgeschreven die hij regelmatig moest innemen, waaronder kalium, natrium en gist.

 

Angus Barbieri stopt na 382 dagen

Naast de voorgeschreven multivitamine zou Angus natuurlijk nog wel drinken. Angus zijn lichaam reageerde opmerkelijk genoeg prima op deze speciale manier van afvallen. Dagen werden weken en weken werden maanden. Hij compenseerde zijn gebrek aan voedsel door meer zwarte thee, zwarte koffie en bruisend water te drinken, allemaal ‘calorievrij’. Zijn lichaam begon zich aan te passen aan het gebrek aan voedsel door zijn eigen vetreserves te verbranden. Barbieri viel hierdoor ontzettend veel af en ging tevens maar om de 40-50 dagen naar het toilet voor een grote (kleine) boodschap.

Uiteindelijk stopte Angus Barbieri na 382 dagen toen hij zijn ideale lichaamsgewicht van 82 kilo had bereikt. Dat betekent dat hij maar liefst 125 kilo was afgevallen. Zijn eerste maaltijd in meer dan een jaar tijd was een hard gekookt eitje en wat brood. ‘Ik was na zolang niet eten helemaal vergeten hoe eten smaakte’, aldus Angus. Het gewicht van de Schot heeft de rest van zijn leven rond dit getal geschommeld. Angus Barbieri overleed op 7 september 1990 op 51-jarige leeftijd aan gezondheidsproblemen.

Zie hieronder een video met wat beelden van het proces:

Dit is een ongelooflijk ongebruikelijk geval en een van de meest extreme voorbeelden van een hongerdieet dat ooit is geregistreerd. Probeer dit dus absoluut niet na te doen! Het Guiness Book of Records heeft zijn record zelfs verwijderd, aangezien het een gevaar voor de gezondheid is.