Personal coach Angela Cullen is een stabiele factor voor Lewis Hamilton

De dame in wezen is van Nieuw-Zeelandse komaf en staat de zevenvoudig wereldkampioen bij sinds 2016. Niet alleen als fysiotherapeute – haar trick of trade – maar ook als het aanspreekpunt. Ze is iemand bij wie Lewis Hamilton de rust bij kan vinden te midden van een ongelooflijk druk Formule 1-weekend. Angela is een allround personal coach voor Hamilton als het ware.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Angela Cullen (@cullen_angela)

Dat de relatie sterk is, blijkt uit de volgende uitspraak die Cullen deed tegenover The Sun: ‘Ik zorg ervoor dat de ruis meer in de achtergrond verdwijnt tijdens de race-weekenden. Het is om ervoor te zorgen dat alles feilloos verloopt wat betreft het plannen, de reisschema’s afstemmen, evenals als het op zijn voeding aankomt. Ik help Lewis met het managen van zijn energie. Zodat hij op zijn best in de auto stapt en op het gewenste niveau kan presteren telkens”, besluit Cullen.

Een betere personal coach zou Hamilton zich niet kunnen wensen, geeft hij toe

De 47-jarige moeder van twee kids is inmiddels verhuisd van Engeland naar Zwitserland. Cullen speelt ook buiten het circuit een sleutelrol in het leven van Hamilton en coacht hem. Angela is tijdens het seizoen eigenlijk altijd aan zijn zijde te vinden, zoals blijkt uit de televisiebeelden.

Een bijzondere relatie waarover Hamilton zijn lof niet onder stoelen of banken steekt: ‘Hij noemt mij het beste wat hem is overkomen’, vertelt zij trots tegenover het Engelse medium. Hamilton zelf zegt elders dat zij verreweg de hardst werkende vrouw is die hij kent, bereid om offers te maken en met de nodige compassie.

Cullen is een begrip en heeft inmiddels een eigen schare aan fans

De gedeelde professionele mentaliteit – die heeft zij al sinds jongs – net als de zeer succesvolle coureur. Cullen was tussen haar vijftiende en eenentwintigste levensjaar actief op topniveau, als vaste kracht van het Nieuw-Zeelandse hockeyteam. Ze behaalde daarna haar papieren, met een specialisatie in fysiotherapie. De personal coach werkte, voordat Hamilton haar aannam, bij het Olympische team van Groot-Brittannië en ondersteunde atleten uit diverse disciplines.

Tot slot, zoals uit de verhuizing naar Zwitserland met haar man en kids blijkt, heeft deze baan als personal coach van Hamilton haar geen windeieren gelegd. Ook niet in opzicht van populariteit. De blondine vergaarde intussen meer dan 321.000 volgers op Instagram. Daar deelt zij vaak grappige foto’s – direct uit de omgeving die tot enkele jaren terug nagenoeg off limit was voor social media kiekjes.

Ze spreekt dan ook van een groot voorrecht, al is dat niet direct om de reden die je zou denken: “Ik ben met deze baan gezegend. Vooral omdat ik de hele dag op mijn benen ben. Zo wat elke dag tijdens een raceweekend zet ik 18.000 stappen. En dat is een keuze vooral, dat ik daarmee fit en mobiel blijf. In de wereld waarin computers en technologie velen verplichten om continu te zitten, is deze baan een enorme zegen”, aldus Cullen.