Het virale broodje Chun

Het broodje Chun: enorm lekker en ook enorm populair na het viraal gaan op TikTok. Maar wat is het precies? Chun is de naam van de Amsterdamse zaak waar je het broodje kan halen. Deze zaak begon als een zogeheten bubble tea shop, zo’n heerlijk drankje van thee, melk en siroop met tapioca balletjes erin. Maar inmiddels hebben ze een scala aan opties verkrijgbaar, waaronder dus het heerlijke broodje Chun.

Het broodje is niet alleen hartstikke lekker; het ziet er ook nog eens ontzettend goed uit. Het uiterlijk zegt in deze natuurlijk altijd veel: als een broodje er goed uitziet, zijn mensen ook sneller geneigd het te kopen. Zeker wanneer de harten van online gebruikers veroverd zijn, staan ze in de rij om dit nieuwe virale broodje te proberen. Dat is precies wat er met het broodje Chun gebeurd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chun Café (@chun_ams)

Wat maakt het broodje nou zo speciaal?

Wat zit er dan precies op dit heerlijke broodje? Op dit moment hebben ze een aantal verschillende broodjes op het menu staan: Egg Salad Toast, Garlic Shrimp Egg, Bacon Egg Cheese en (de meest populaire) Rib Eye Bulgogi. De broodjes bestaan over het algemeen uit natuurlijk het brood, heerlijk geroosterd met daarop verschillende toppings. Je kunt kiezen voor de eerder genoemde broodjes en kunt daar zelfs nog extra toppings op bestellen als je dat wilt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan avocado, kaas, bacon of garnalen.

Ze hebben wel een aardige prijs, namelijk €12,50 per broodje, maar deze is ook enorm rijk belegd. Je krijgt dus zeker wel waar voor je geld. Toch is het niet voor iedereen haalbaar om het virale broodje een keer te proberen. Daarom kun je het natuurlijk ook gewoon thuis maken. Wij zochten voor je uit hoe je dat kunt doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chun Café (@chun_ams)

Hoe je het broodje Chun zelf thuis maakt

Wil jij dit heerlijke broodje nou ook eens proberen? Dit is hoe je het thuis kunt maken. Om te beginnen moet je eerst het juiste brood vinden. Ze gebruiken briochebrood en dit kun je bij de bakker en ook gewoon bij bijvoorbeeld de Albert Heijn halen. Koop dan wel het ongesneden brood want er zitten ook nog wat ‘regels’ aan vast qua het dikte van het brood. De dikte van het brood is zo’n 8 cm, dus pak het ongesneden brood en snijd er twee plakken van 8 cm breed af. Doe vervolgens wat boter in de pan om de broodjes aan beide kanten te toasten totdat ze goudbruin zijn. Wat je op je broodje doet is natuurlijk afhankelijk van welk broodje je wil maken. Voor het gemak kiezen wij voor het meest populaire broodje: de Rib Eye Bulgogi. Hiervoor heb je dus dun gesneden rib eye nodig en een heerlijke huisgemaakte marinade. Om de marinade te maken heb je een aantal dingen nodig: drie teentjes knoflook, een half uitje, een klein scheutje sojasaus, sesamolie, bosui en gochujang.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chun Café (@chun_ams)

Voor de bijbehorende topping heb je nog een gekookt ei, bieslook en sriracha mayonaise nodig. Snijdt hiervoor het ei in dunne plakjes en de bieslook in kleine stukjes te snijden. Als je de prachtige foto hierboven bekijkt moet je het broodje dus ‘rechtop’ beleggen. Gebruik de sriracha mayonaise om de esthetische look van het broodje af te maken. Wil je er nog andere dingen op doen? Dan kan je dat natuurlijk gewoon zelf toevoegen. Op deze manier kun je dus ook thuis genieten van het heerlijke broodje Chun! Maar mocht je een keer in Amsterdam zijn dan is het zeker de moeite waard om het originele broodje te proberen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chun Café (@chun_ams)

Lees ook: Hét probeersel voor de Brabanders: een rookworstenbroodje.