Altijd al op een Alpaca-woonboerderij willen wonen?

Mocht je de droom hebben om Alpaca’s te houden, dan is deze woonboerderij de plek voor jou. Wel zal je diep in de buidel moeten tasten, maar daar krijg je ook zeker wat voor. Je krijgt namelijk niet alleen de woning, maar ook de garage, stallen, schuur, bakhuisje en tuin zijn inbegrepen. Er is dus genoeg plaats voor al je hobby’s, dieren of andere gekkigheid. Nu is het alleen nog de vraag: vind je het wat? Laten we een kijkje nemen.

alpaca-woonboerderij-funda
Bron: Funda

Binnenkijken in de woonboerderij in Hedikhuizen

Om het beste een idee te krijgen van de woning, is het natuurlijk goed om deze te bezichtigen. Maar als dat nog even een brug te ver is, dan raden wij aan om de 360 graden foto’s op Funda eens te bekijken. Die geven een goed beeld van de grootte van elke kamer en elk deel van het perceel.

De woning is een gebouw dat rondom het jaar 1900 gebouwd is, maar volledig is voorzien van spouwmuren, betonnen verdiepingsvloeren en een riet-gedekte kap. Ook zijn er vloerverwarming en dubbel glas ingebouwd. Dus je krijgt nog steeds een oude stijl, maar wel met moderne voorzieningen. Verder is er een exclusieve serre. Deze kan veel comfort bieden in het voorjaar en in de zomer, maar in de winter is het een warme plek om vooralsnog als buiten te ervaren. Zowel boven als beneden is er een luxe badkamer te vinden en de woning heeft in totaal vijf slaapkamers.

alpaca-woonboerderij-funda
Bron: Funda

De tuin is erg sierlijk maar daarbij ook zeer onderhoudsvriendelijk. Vanuit de woonboerderij is er een prachtig uitzicht over het erf waar de dieren die je houdt te zien zijn. Mocht je geen dieren willen houden, dan groeit er in de tuin nog fruit in overvloed én de ooievaar komt jaarlijks terug. Genieten!

alpaca-woonboerderij-funda
Bron: Funda

Verder bevinden er zich op het binnen-erf nog meer gebouwen, zoals de garage die ook voorzien is van een rieten dak. Op het moment wordt deze gebruikt als dubbele garage, een hobbyruimte en zolder. De hobbyruimte is voorzien van een eigen cv-installatie. Deze verdieping boven de dubbele garage kan natuurlijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

alpaca-woonboerderij-funda
Bron: Funda

Tevens bevinden zich op het erf stallen en hooimijt. Deze zijn twintig jaar geleden als replica van een paardenstal met zijbeuken gebouwd. Op de eerste verdieping van deze stal is een ruimte ingericht als kantoor. Wederom kunnen de bewoners er zelf voor kiezen op welke manier zij deze ruimte benutten.

Er is een Vlaamse schuur die acht jaar geleden als replica is gebouwd. Er zijn voorzieningen toegepast zodat hier uiteindelijk een meterkast in kan worden gebouwd. Als laatste gebouw op het erf is er dan ook nog een bakhuisje. Deze zou vermoedelijk nog ouder dan de stal zijn.

Maar wat betaal je voor zo’n woonboerderij? Deze woning staat te koop op Funda voor een bedrag van maar liefst 1.7 miljoen euro. Dus mocht je het zo bij de hand hebben, dan raden wij je deze woning in ieder geval wel aan.

Bekijk hieronder nog meer foto’s van de woonboerderij (bron: Funda):

hedikhuizen te koop woning

funda woonboerderij te koop