Duurzaamheid 

Een van de grootste voordelen van LED TL buizen is dat ze ongelooflijk duurzaam zijn. Toch vinden mensen het vaak in eerste instantie spannend om over te stappen. Een traditionele TL-buis kost bijvoorbeeld veel minder in aanschaf. Daardoor lijkt het aantrekkelijker om hierbij te blijven. Niets is echter minder waar. Kijken we namelijk naar de lange termijn? Dan is een LED TL-buis veel voordeliger. Deze beschikt namelijk over veel meer branduren en weet elektriciteit nog beter om te zetten naar licht. Hierdoor verbruik je minder stroom en gaat de lamp ook nog eens veel langer mee. Dat maakt deze buizen een stuk aantrekkelijker en duurzamer. 

Afhankelijk van welke verlichting je nu al gebruikt, kan je met een LED TL buis circa twintig tot maar liefst vijftig procent op het totale stroomverbruik besparen. Reken maar eens wat dit betekent voor jouw energierekening. Het echte voordeel wordt dus zichtbaar bij het zien van de afrekening. 

Betere keuze 

Afgezien van de duurzaamheid en de kostenbesparing van LED TL buizen, beschikt deze verlichting ook nog over geheel andere voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat er geen flikkerend licht meer is. Dit licht kennen we allemaal nog wel van toen de eerste TL-buizen werden gebruikt. Hoe vaak zat je wel niet te werken in licht dat telkens leek te doen waar zij zelf zin in had? Door de jaren heen is de techniek gewoon veel beter geworden. De nieuwste LED TL buizen zijn dan ook niet meer te vergelijken met deze vroegere exemplaren. 

Kenmerkend voor LED verlichting is dat er ook geen opwarmperiode is en ze direct zeer helder licht kunnen produceren. Handig wanneer je maar korte tijd in een ruimte verblijft en wel direct over voldoende licht wil beschikken. Zo gebruiken steeds meer mensen deze buizen in de hal of op de trap. Hier verblijf je niet zo lang. Voor de veiligheid is het echter wel prettig als je direct over voldoende licht beschikt. Dat is met deze verlichting gelukkig ook mogelijk. Wist je dat LED TL buizen zowel binnen als buiten te gebruiken zijn? Eigenlijk zijn ze voor iedere ruimte geschikt. Houd wel rekening met de IP-waarde als je ze in de tuin of badkamer verwerkt. Zo verhoog je de veiligheid en weet je zeker dat de lamp lang genoeg mee zal gaan.