Gebaseerd op het boek Im Westen nichts Neues

De nieuwe oorlogsfilm is gebaseerd op All Quiet on the western Front (Im Westen nichts Neues), een boek uit 1929. Het is geschreven door Erich Maria Remarque, een Duitse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Het boek gaat over de extreme fysieke en mentale stress tijdens de oorlog en de afstandelijkheid van het alledaagse leven die veel van de soldaten voelden toen ze terugkeerden naar huis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het boek verboden en verbrand in Duitsland. Toch zijn er 2,5 miljoen exemplaren in 22 talen verkocht in anderhalf jaar. In 1930 verscheen er al een zeer indrukwekkende film van het boek die zelfs twee Oscars heeft gewonnen. Ook in 1979 kwam er een gelijknamige televisiefilm en dit jaar probeert Netflix het nog een keer.

Waar gaat All Quiet on the Western Front over?

De film gaat over Paul Bäumer en zijn vrienden Albert en Müller, die vrijwillig het Duitse leger in gaan omdat ze zich patriottisch voelen. Al snel komen ze achter de wrede realiteit en hebben ze spijt van hun keuze. Paul realiseert zich dat zijn vooroordelen over de vijand niet kloppen, net zoals wat goed of fout is rondom het conflict. Maar tijdens het aftellen naar de wapenstilstand moet hij doorgaan met vechten tot het einde om ervoor te zorgen dat Duitsland wint.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Bruehl (@thedanielbruhl)

De Duitse kant van de Eerste Wereldoorlog

Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Daniel Brül, van onder andere Inglorious Basterds en Captain America: Civil War. Verder zijn Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer en Moritz Klaus te zien. De Duitstalige film is geregisseerd door Edward Berger. Zoals te zien is in de trailer, is het een tragische film met heftige, realistische beelden. Of de film zo goed wordt is een vraag, maar de verwachtingen zijn torenhoog. Op IMDb krijgt All Quiet on the Western Front nu al een 8,0 / 10.

Op 28 oktober is de film te zien op Netflix. kijk voor die tijd eerst de trailer: