Een nieuwe manier van daten die afrekent met de clichés

Vrijwel iedere vrijgezel zal het beamen: het vinden van de geschikte activiteit voor een date is nog een hele klus. Een avondje bioscoop is weliswaar gezellig, maar vrij onorigineel. Een hapje eten is vaak te statig en nogal ongemakkelijk en samen een terrasje pakken afgezaagd. Toch is het verleidelijk om te vervallen in deze clichés, met als gevolg dat de date wellicht niet zo zal verlopen als gehoopt. Sterker nog: het kan er zelfs voor zorgen dat de vonk niet overspringt. Een nieuwe trend binnen de datingwereld rekent hier echter keihard mee af: alfabet-dating zorgt ervoor dat je altijd inspiratie hebt voor je volgende date! De naam verklapt al een hoop: de activiteiten van je date beginnen met de letters van het alfabet. Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk?

date bioscoop

Wat houdt alfabet-dating precies in?

Eigenlijk is alfabet-dating een heel simpel en makkelijk principe: je maakt een lijstje met verschillende activiteiten, waarbij je de letters van het alfabet aanhoudt. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig in de notitie-app op je telefoon, zodat je het lijstje altijd bij de hand hebt. Dit klinkt misschien kinderachtig, maar je zult zien dat het je helpt om buiten de gebaande paden te denken en af te rekenen met stramienen en clichés. Doordat je in letters gaat denken, zul je zien dat je creativiteit geprikkeld wordt en je op activiteiten zult komen waar je doorgaans niet aan gedacht had. Probeer het zelf maar eens: ga de letters van het alfabet af en bedenk een creatieve activiteit! Als je hulp nodig hebt bij het bedenken van een activiteit, kun je ook altijd besluiten om het hier samen met je date over te hebben.

Enkele voorbeelden van alfabet-dating

Natuurlijk willen wij ook best een handje helpen: bij de letter A kun je bijvoorbeeld denken aan abseilen of het bezoeken van een avondshow. De letter B: je zou bijvoorbeeld kunnen gaan bowlen of een bakwedstrijd houden met je date. De letter C: een concertbezoek of een cocktail-proeverij. De mogelijkheden zijn eindeloos, we zijn pas bij de letter D. Misschien houden jullie van de dierentuin of van drankspelletjes? Je kunt het zo gek niet verzinnen en bovendien kun je het zo duur maken als je zelf wil. Verzamel je ideeën en vink ze af zodra je er een hebt uitgevoerd. Op deze manier heb je altijd een originele date paraat als je er eentje nodig hebt en houd je je datingleven spannend en uitdagend!

samen bakken date