Zelf je totale huis verbouwen in een jaar

Het klinkt als een onmogelijke klus, maar Alex Dodman heeft het gedaan: hij verbouwde zelf in slecht een jaar tijd zijn volledige huis. Misschien herken je Alex Dodman wel, hij maakte namelijk ooit met Kerst een grapje over het bouwen van zijn eigen zwembad. Al snel bleek dit geen grap en ging hij aan de bak en sloopte hij zijn volledige achtertuin. De online sensatie weet maar niet van ophouden en moet in zijn vrije tijd gewoon bezig blijven.

renoveren huis alex dodman

Zo besloot hij deze keer om in zijn eentje zijn huis op te knappen. Het huis kocht hij terug in 2017 met zijn vrouw Het had oorspronkelijk twee slaapkamers, wat destijds genoeg was. Maar als een familie uitbreidt- hij heeft namelijk twee kinderen gekregen – moet een huis daar ook in mee gaan. “Oorspronkelijk had ons huis twee slaapkamers, maar ik heb het uitgebreid en verbouwd zodat het nu vier slaapkamers heeft”, aldus Alex.

Extra slaapkamers, grote keuken en meer

Het moment dat ze de woning kochten, was het al een wrak. Daarom besloten ze toen al snel met de slaapkamers aan de slag te gaan. Maar naast het bouwen van extra slaapkamers, was het nog verre van af. “We hebben vier maanden in een gehuurde flat moeten wonen totdat we het pand in een bewoonbare staat konden krijgen. We hebben het volledig gestript en alles eruit gerukt, inclusief het sanitair en de elektra”, vertelde Alex aan Mail Online.

Na de slaapkamers was het tijd voor de keuken. Dit was niet alleen het grootste, maar ook favoriete deel van de renovatie volgens Dodman. Vanaf de keuken zou je namelijk ook uitzicht hebben op het zelfgebouwde zwembad en de veranda met pizzaoven.

Waardestijging van het huis van Alex Dodman

De transformatie heeft totaal 100.000 pond gekost. Terwijl de woning gekocht is voor 250.000 pond, wordt die op dit moment geschat op ruim 525.000 pond. Dat betekent dat met de extra slaapkamers, zwembad en grote open keuken, het huis dik 275.000 pond gestegen is in waarde. Gezien de investering van een ton, heeft hij zelf door zijn handigheid ruim 175.000 pond (zo’n 203.000 euro) toegevoegd. Dat klinkt voor de echte doe-het-zelvers als goud in hun oren.