Alex Albon maakt kleurt het ‘blauwe’ Williams rood met weddenschap

Alex Albon van Williams heeft zich in korte tijd zeer geliefd gemaakt bij zijn nieuwe Formule 1-team. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen maakt dit seizoen op huurbasis zijn comeback bij de hekkensluiter en doet dat verdienstelijk. Zijn tweede puntenfinish bij de GP van Miami brengt het lijdende team op drie punten.

 

Even leek het de dag van ‘rood’, totdat Max Verstappen er alsnog vandoor met de overwinning ging bij de eerste Grand Prix van Miami. Maar ondanks het rood-blauwe (oranje) thema op de Miami International Autodrome, bleek ‘rood’ dan toch nog de gelukskleur verderop de deelnemerslijst. Voor Alex Albon en zijn team Williams dus.

Bijgeloof pakt goed uit voor hekkensluiter Williams

Albon, die eerder in Melbourne knap het eerste punt vanaf P20 pakte namens het team, verfde destijds zijn haar rood – voor goed geluk. Toen die rode bos begon te vervagen, eindigde hij in de daaropvolgende race op Imola als elfde. Nog een keer verven dan maar, was het idee vooraf aan de race in Miami.

En blijkbaar heeft het geholpen. De Formule 1-coureur vertrok vanaf de achttiende plek, reed zelfs op een gegeven moment als laatste rond, maar knokte zich met de juiste strategie richting de tweede puntenfinish voor het team. 

Alex Albon gaat zijn team houden aan de afgesproken weddenschap

De tegenprestatie vanuit het team na de geslaagde weddenschap is hartverwarmend. “Voordat het weekend begon, zeiden wij dat als er weer punten gescoord worden, dat dan het hele team de haren rood verft”, meldde Alex Albon achteraf tegen de pers. En het ziet er niet naar uit dat zij eraan zullen ontkomen: “Ik ging net (na de race) naar de engineering-afdeling. Ze probeerden het nog te verdraaien, iets als: ‘oh, maar dat zou bij een podium (finish) zijn’ en ik zei: ‘nee, dat is niet afgesproken’.”