10. Bloody Mary (123 calorieën)

Op de tiende plaats vinden we het buitenbeentje onder de cocktails. We kennen allemaal de zoete cocktails wel, maar de Bloody Mary is één van de bekendste niet-zoete cocktails. En hij bevat ook nog eens een beperkt aantal calorieën, namelijk slechts 123 per glas. De Bloody Mary is een mix van wodka en tomatensap, plus een scheutje tabasco en wat citroensap. Kenmerkend voor de Bloody Mary is bovendien een stengel bleekselderij ter garnering. Een perfecte optie als je geen zin hebt in zoet!

9. Whiskey Sour (122 calorieën)

Op de negende plaats vinden we opnieuw een cocktail en ook dit keer geen zoete. Zoet staat namelijk zo ongeveer gelijk aan suiker en dus aan calorieën. De Whiskey Sour is een klassieke cocktail met whiskey of bourbon als basis. Verder bestaat de cocktail uit citroensap, suikersiroop en een ei. De Whiskey Sour is net iets gezonder dan de Bloody Mary, al scheelt het slechts één calorie.

whiskey sour cocktail

8. Rosé (107 calorieën)

Op de achtste plaats vinden we een glas rosé, een lekker zomers drankje dat op terrasjes en op borrels gretig aftrek vindt. Eén glas rosé bevat ‘slechts’ 107 calorieën en is daarmee nog altijd een betere keuze dan een glas rode wijn. Een glas (droge) witte wijn is echter een betere keuze, maar het verschil is opnieuw verwaarloosbaar.

7. Droge witte wijn (101 calorieën)

Op de zevende plaats – we gaven net het voorzetje al – vinden we een glas droge witte wijn, met de nadruk op droog. Een glas zoete witte wijn is namelijk niet alleen veel minder lekker, het bevat ook veel meer calorieën dan een glas droge witte wijn. Opnieuw een goede wake-up call voor alle mensen die nog steeds zoete witte wijn drinken in plaats van droge witte wijn: stop daarmee!

6. White Claw (95 calorieën)

Op de zesde plaats vinden we een blikje White Claw, en we zakken inmiddels onder de 100 calorieën! Als je op zoek bent naar een verfrissend drankje met beperkte calorieën, is de White Claw een prima optie. Dit drankje bestaat uit een mix van water, alcohol en een vleugje fruitsmaak. Het bevat slechts 95 calorieën per 330 milliliter. Je kunt kiezen uit de smaken mango, kers, framboos en limoen.

blikje white claw

5. Skinny Bitch (85 calorieën)

Op de vijfde plaats vinden we de Skins Bitch, een cocktail die niet voor niets die naam heeft gekregen. Dit drankje bestaat slechts uit drie ingrediënten: wodka, bruiswater en citroen. Daarmee bevat de Skinny Bitch weinig suikers en is het een van de meest ‘gezonde’ cocktails die je op het terras kunt bestellen.

4. Rum (80 calorieën)

Op de vierde plaats vinden we rum, een pak van het hart voor iedereen die graag sterke drank drinkt. Hoewel je rum natuurlijk slechts in kleine hoeveelheden drinkt (althans, de meeste mensen), bevat een borrelglaasje rum maar 80 calorieën. Daarmee is rum sowieso de beste optie als je graag wat sterkers nuttigt, maar het is dus ook een betere keuze dan een glas wijn of bier. Perfect dus als je wel wilt drinken maar ook wilt afvallen.

3. Gin tonic, maar dan net even anders (75 calorieën)

Op de derde plaats vinden we een vreemde eend in de bijt. De gin-tonic is natuurlijk een bekend en populair drankje, maar bevat helaas vrij veel calorieën. Dit komt door de hoeveelheid suiker die in de tonic is verwerkt. Wil je dus het idee van een gin-tonic met weinig calorieën, kun je de tonic het beste vervangen door spa rood. Hierdoor voeg je geen extra calorieën toe aan je drankje en behoud je toch de beleving van een gin tonic – al is het alleen al omdat spa rood ook koolzuur bevat.

gin tonic met spa rood

2. STËLZ (68 calorieën)

We naderen de ontknoping en op de tweede plaats vinden we een blik STËLZ. Dit drankje is heel veelzijdig: hij is verfrissend en bevat tegelijkertijd een laag alcoholpercentage. Daardoor bevat een blikje STËLZ slechts 68 calorieën en is daarmee een veel betere optie dan de vergelijkbare blikjes van White Claw. Je kunt kiezen uit de smaken mango, perzik, limoen en framboos. Nou zijn seltzers natuurlijk ontworpen om alcohol te kunnen drinken terwijl je zo min mogelijk calorieën binnenkrijgt, maar goed…

1. Champagne (67 calorieën)

Het was een nek aan nek-race, maar met een verschil van slechts één calorie vinden we op de eerste plaats een glas champagne. Dit heerlijke mousserende drankje kennen we natuurlijk vooral van oudejaarsavond, maar zouden we dus eigenlijk veel vaker moeten drinken. Als je een grotere fan bent van cava of prosecco is er goed nieuws, want ook een glaasje bubbels van Spaanse of Italiaanse afkomst bevat slechts 67 calorieën!

glazen champagne