Een vakantie in Alberta staat garant voor pracht en praal

De provincie Alberta is vernoemd naar prinses Louise Caroline Alberta, de vierde dochter van koningin Victoria. Wanneer jij Princess Province bezoekt, zal jij ongetwijfeld worden overbluft door de onwerkelijke schoonheid van de natuur. Alberta heeft het de meeste natuurparken van heel Canada. Hier zal de natuurliefhebber zich in zijn droomwereld wanen: azuurblauwe meren, wilde dieren, heuvelachtige landschappen afgewisseld door idyllische steden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travel Alberta (@travelalberta) op

Wij selecteerden een aantal bezienswaardigheden in Alberta die het bezoeken meer dan waard zijn. Check it out:

Banff National Park

In het jaar 1885 begon Banff als klein reservaat van nog geen 30 vierkante meter, maar die tijd ligt al ver achter ons. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot het bekendste – en volgens velen het mooiste – park van Canada met een een oppervlakte van ruim 6500 vierkante meter. Banff National Park beschikt over gekleurde bergweiden, allerlei soorten wild en azuurblauwe gletsjermeren zoals Lake Louise. In de maanden juli en augustus krijgt het water van dit bergmeer de onwerkelijke kleur van smaragd, wat een indrukwekkend beeld oplevert.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travel Alberta (@travelalberta) op

Met verschillende wandelpaden kan jij dit natuurwonder vanuit talloze hoeken aanschouwen. Rockpile Trail is het bekendste wandelpad, van zo’n 300 meter. Deze route zal jou ongetwijfeld de perfecte natuurfoto opleveren waarbij jij zicht hebt op de Valley of the Ten Peaks. Adembenemend. Ook in de wintermaanden is Banff National Park een geliefde plek, maar dan onder de wintersporters onder ons.

Edmonton

Deze moderne metropool wordt vaak bezocht als begin- of eindpunt van een roadtrip door Canada. Edmonton heeft een prachtige ligging tussen de uitgestrekte prairies en met de Canadian Rockies in de achtertuin. Edmonton staat door zijn bruisende centrum ook wel bekend als Canada’s Festival City. Kunst en cultuur staan hoog in het vaandel bij de provinciehoofdstad. Als je van winkelen houdt, dan is Edmonton dé plek voor jou. Hier hebben ze namelijk het grootste winkelcentrum van Canada. Verder horen Fort Edmonton Park en Edmonton Art Gallery thuis op jouw bucketlist. Genoeg om te zien dus!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travel Alberta (@travelalberta) op

Jasper National Park

Zoals we eerder zeiden, zal een vakantie in Canada jou verzekeren van een vakantie vol pracht en praal –  daar is geen woord over gelogen. Jasper National Park is een park waar camperen veelvoudig wordt gedaan. Als je dacht dat Banff Nationaal Park enorm was, dan zal jouw mond openvallen van de oppervlakte van dit Nationaal Park. Het bestrijkt een oppervlakte van maar liefst 11.000 (!) vierkante kilometer. Het is dus geen wonder dat er veel bezienswaardigheden in dit park liggen. Wanneer je Jasper National Park vergelijkt met Banff Natinal Park, dan zal je opvallen dat het veel natuurlijker en ruimtelijker oogt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travel Alberta (@travelalberta) op

Door de warmwaterbronnen, watervallen, canyons en bergen met besneeuwde toppen kijk je hier je ogen uit. Vooral fans van wildlife zullen enthousiast raken van alles wat Jasper National te bieden heeft. Aan diersoorten geen gebrek, met als hoogtepunt de grizzly beren en zwarte beren. Ook zal Maligne Lake de aandacht van de natuurliefhebber trekken. Een hemelsblauw meer, omgeven door prachtige bergen en gifgroene sparren, met Spirit Island in het midden. Dit is één van de meest gefotografeerde eilanden ter wereld. Verder zijn de Athabasca Falls, Mount Edith Cavell en het Marmot Basi skigebied zeker de moeite waard.

Calgary

Wanneer jij daadwerkelijk besluit om een bezoek te brengen aan West-Canada, dan zal je hoogstwaarschijnlijk landen op Vancouver of Calgary. Calgary is de grootste stad van Alberta en heeft een indrukwekkende skylane met grote glazen wolkenkrabber. Er is genoeg te beleven in “Cowtown”. Een overvloed aan cultuur, avondjes aan tafel genieten van heerlijke gerechten en los gaan op verschillende festivals, het kan allemaal in Calgary. Een bezoek aan deze stad zal helemaal onvergetelijk worden als jij de Calgary Stampede mag meemaken, een groots rodeo evenement waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen. Ieder jaar vindt dit 10-daagse festival plaats aan het begin in de maand juli. Een tip om zeker rekening mee te houden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Travel Alberta (@travelalberta) op

Ook beschikt Calgary over het grootste museum van West-Canada: het Glenbow Museum. Deze geeft jou een prachtige kijk op de rijke historie van Alberta. Bovendien ligt Calgary dichtbij de Rocky Mountains en kan jij de nationale parken Banff en Jasper vrij eenvoudig bezoeken.

Vergeet niet je reistoestemming voor Canada te regelen

Al met al zal Alberta jou verzekeren van een onvergetelijke vakantie, zowel in de zomer als in de winter. Mocht je overtuigd zijn en Alberta hoog op je bucketlist hebben gezet, dan is het belangrijk dat je van tevoren rekening houdt met een aantal zaken. Het belangrijkste is de reistoestemming voor jouw bezoek aan Canada. Het is belangrijk om in je oren te knopen dat er een verschil is in reisautorisatie tussen Canada en de Verenigde staten.

Wanneer je naar Canada wilt reizen, dan moet je een eTA aanvagen. De afkorting staat voor Elecronic Travel Authorisation. En de naam zegt het al; je kan dit visum uitsluitend online aanvragen. Deze is 5 jaar geldig vanaf het moment van goedkeuring. Wanneer jij de Verenigde Staten als bestemming hebt, dan moet je een ESTA aanvragen. Zo kun je zonder zorgen de wereld verkennen.