Airbnb-verblijf met een hoop eisen

De gast, die dit verhaal deelde, is op Twitter actief onder de naam @luinalaksa. Ze boekte een Airbnb voor een vakantie met haar familie. Voor dit verblijf betaalde ze een hoog bedrag, waarbij de schoonmaakkosten al bij zaten. Ze was dan ook verbijsterd toen ze een bericht van de gastheer ontving met een lijst van taken die ze moest uitvoeren voor het uitchecken.

Het bericht van de gastheer ontving ze om 8:59 uur op de dag van vertrek. Hierin stond dat ze al het afval moest wegbrengen, de vaatwasser en wasmachine moest volgooien en aanzetten en al het overgebleven eten moest weggooien. Dit allemaal zou voor 11 uur gedaan moeten worden.

Bekijk het berichtje hieronder:

appje verblijf airbnb

De eisen over Airbnb-verblijf gedeeld op sociale media

Lu uitte haar frustratie op social media, waarbij ze benadrukte dat ze niet van plan was om huishoudelijk werk te doen tijdens haar vakantie. Tijdens een vakantie hoor je juist uit te rusten en niet ook nog hierover na te moeten denken. Ze gaf aan dat ze niets over deze eisen had ontvangen in eerdere e-mails of in de boekingsinformatie. Als het eerder was gecommuniceerd had ze er waarschijnlijk anders over gedacht.

Reacties van Twitter-gebruikers

Het verhaal zorgde voor verdeelde reacties op social media. Sommigen vonden het normaal om deze klusjes te doen als teken van respect voor de verhuurder. Anderen waren het eens met Lu dat het onredelijk was om zoveel taken te verwachten, vooral gezien de betaalde schoonmaakkosten.

Een gebruiker schreef: “Ik begrijp het weggooien van afval en het vullen van de vaatwasser, maar het doen van de was is echt iets voor de schoonmaakdienst en wordt gedekt door schoonmaakkosten.” Dit laat zien dat velen de mening hebben dat schoonmaakkosten juist bedoeld zijn om dit soort taken uit handen te nemen.