Waarom zou je een glas water drinken voordat je naar bed gaat?

Ons lichaam heeft water nodig voor vrijwel alles, ook voor het verbranden van calorieën. Het helpt je lichaam dus met het verbranden, maar voegt zelf geen calorieën toe. Door voor het slapen gaan een glas water te drinken, verander je de temperatuur van je lichaam. En dan moet je lichaam hard werken om je lichaamstemperatuur weer op het goede niveau te brengen. Daarmee verbrand je dus extra calorieën en het water helpt de rest van de nacht nog om je temperatuur te reguleren. Zo val je af terwijl je slaapt, zelfs al is het maar een klein beetje.

 

Zorg er wel voor dat je niet te veel drinkt: houd het echt bij één glas. En ook wanneer je weet dat je makkelijk ’s nachts wakker wordt omdat je naar de wc moet, is het misschien geen goed idee om water te drinken. De hoeveelheid en kwaliteit slaap die je krijgt, speelt ook mee bij het afvallen en is misschien nog wel belangrijker. Je moet immers goed uitgerust zijn om goed te functioneren en dat geldt ook voor al je organen.

water drinken voordat je naar bed gaan afvallen

Andere voordelen naast het afvallen

Het drinken van water voordat je gaat slapen heeft overigens nog meer voordelen. Wanneer je goed gehydrateerd bent kun je bijvoorbeeld makkelijker ademhalen en ligt er minder druk op je hart. Door een glas water te drinken voordat je gaat slapen compenseer je het vocht dat je verliest door het zweten in je slaap. En net als overdag kan het helpen om een hongergevoel tegen te gaan. Dan ben je in ieder geval minder geneigd om laat in de avond nog even te snacken en lig je niet met een rommelende maag in bed. Een de kans dat je de volgende ochtend uitgedroogd wakker wordt is ook een stuk kleiner, waardoor je je een stuk beter zult voelen.

Natuurlijk moet je ook overdag genoeg glazen water drinken, met dat ene glas voor het slapengaan kom je er niet.