Hoe kan je afvallen in je slaap?

Natuurlijk gaat afvallen niet vanzelf, je moet er wel wat moeite voor doen. Maar dat hoeft ook niet in de vorm van hardcore sporten te zijn. En wie zegt dat afvallen niet overnacht kan? Met de onderstaande tips werkt je lichaam lekker in je slaap door.

 

1. Intermittent fasting

Er zullen er genoeg zijn die dit al kennen of er in ieder geval van gehoord hebben. Maar wat houdt het precies in? Volgens Hopkins Medicine is intermittent fasting een eetplan dat wisselt tussen vasten en eten volgens een regelmatig schema. Terwijl veel diëten het hebben over wat je wel en niet moet eten, gaat het bij intermittent fasting om wanneer je eet. Als je een paar uur niet eet, put het lichaam zijn suikervoorraad uit en begint in plaats daarvan vet te verbranden.

 

2. Begin met het drinken van meer groene thee

Groene thee wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om tal van aandoeningen te behandelen, van hoofdpijn tot wondgenezing en ja, ook gewichtsverlies. Groene thee helpt bij het versnellen van je metabolisme. Het bevat catechine, wat kan helpen bij het afbreken van overtollig vet.

methodes van intermittent fasting MAN MAN

3. Het nemen van een koude douche

Als je je zorgen maakte over het feit dat je vanaf nu alleen nog maar koude douches kan nemen, dan kunnen wij je gelukkig mededelen: dit is niet zo. Een halve minuut onder een koude straal is al genoeg. Dit zal je “bruine vet” activeren. Deze vet kan tot maar liefst 400 calorieën smelten.

 

4. Slapen in een koudere kamer

Nu we het toch over kou hebben, je lichaam verbrandt vet om warm te blijven, dus slapen in een koude ruimte helpt daarbij. Wat niet te moeilijk zou moeten zijn met de huidige temperaturen.

 

5. Hef wat gewichten

Volgens een recente studie in Diabetologia kan het heffen van gewichten je stofwisseling tot 16 uur lang stimuleren. Wanneer je ervoor kiest om na werktijd te gaan sporten, zal je lichaam nog wel even actief blijven.

 

6. Zorg voor voldoende slaap

Hoe ga je afvallen in je slaap als je niet slaapt? Precies. Wanneer je te weinig slaapt, gaat je stofwisseling trager werken. Ook zorgt je slaapgebrek ervoor dat je te weinig energie hebt om de sportschool in te duiken en je eetlust stijgt. Kortom: je nachtrust is een van de belangrijkste punten om af te vallen.