Voeding is de sleutel tot succes 

Als je wil afvallen, is voeding altijd de belangrijkste en vaak ook de moeilijkste stap. Je moet een ‘cut’ doen door gedurende een langere periode minder calorieën te consumeren dan je lichaam verbrandt. Hier zijn wat algemene richtlijnen om te volgen:

  1. Bereken je calorieën: om vet te verliezen, moet je dagelijks minder calorieën eten dan je verbrandt. Creëer een geleidelijk calorietekort door 250-500 calorieën per dag minder te consumeren.
  2. Eet voldoende eiwitten: eiwitten zijn essentieel om spiermassa te behouden tijdens het afvallen. Richt op 1-1,5 gram eiwit per pond lichaamsgewicht per dag.
  3. Beperk koolhydraten en vetten: om een calorietekort te creëren, moet je waarschijnlijk je inname van koolhydraten en vetten verminderen. Maar vergeet niet dat deze voedingsstoffen nog steeds belangrijk zijn voor je gezondheid en energieniveau.
  4. Eet genoeg vezels: vezelrijke voedingsmiddelen kunnen je helpen om vol en verzadigd te blijven tijdens het afvallen. Denk aan fruit, groenten en volle granen.
  5. Blijf gehydrateerd: voldoende water drinken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar kan ook helpen om honger en trek te onderdrukken.

Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het afvallen. Probeer niet te snel veel gewicht te verliezen, want dit kan leiden tot spierverlies en andere gezondheidsproblemen. Kies voor een geleidelijk tempo van vetverlies en luister naar je lichaam. Deze gebruiker deelde ook een handige tip om verleidelijke calorierijke voedingsmiddelen te vermijden.

De 90%-regel en zijn transformatie 

Je vraagt je misschien af welke work-outs deze gebruiker heeft gedaan tijdens zijn transformatie, maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Volgens hem begon hij pas met weerstandstraining in september 2023, toen hij al meer dan een jaar bezig was. En met hardlopen begon hij pas drie weken geleden. Hoe heeft hij dan zo’n vooruitgang geboekt? Vraag je jezelf vast af.

Hier komt zijn 90%-regel om de hoek kijken: als je wilt afvallen, komt 90% van de resultaten voort uit je voeding, niet uit je training. Dus focus op je voeding en zorg ervoor dat je in een calorietekort blijft. Combineer dit met regelmatige lichaamsbeweging en je bent goed op weg naar jouw droomlichaam. Precies dit heeft deze jongeman gedaan, en het resultaat mag er zeker wezen.

afvallen 90 procent regel

Of je nu een nerd bent of niet, met de juiste instelling en toewijding kun jij ook transformeren naar een droomlichaam. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het volgen van de 90% regel en ontdek zelf welke geweldige resultaten mogelijk zijn!