Waar gaat de film Spaceman over?

Een mysterieuze paarse wolk die aan de nachtelijke hemel prijkt. Dat is in Spaceman de reden waarom Tsjechisch astronaut Jakub Procházka op een acht maanden durende ruimtemissie wordt gestuurd. Hij moet sterrenstof verzamelen in een stukje pikzwart niemandsland tussen Aarde en Venus, zo’n honderd miljoen kilometer hiervandaan.

Reken maar dat het daar eenzaam is. Gelukkig is er genoeg drank in het ruimteschip aanwezig. Oh, en hadden we al gezegd dat er een pratende en erg vreemde spin aan boord is?

spaceman adam sandler

Voormalige clown Adam Sandler ontpopt zich tot serieus steracteur

De hoofdrol in Spaceman wordt gespeeld door een acteur die we tot een paar jaar geleden alleen kenden van films waarin hij 90 minuten lang moppen tapte, scheten liet en in zwembaden plaste: Adam Sandler. In 2019 toonde hij in een andere Netflix-original, Uncut Gems, als getroebleerde juwelenhandelaar dat hij ook heel goed serieuze rollen kan spelen. Met Spaceman lijkt hij dit kunstje nog eens te proberen te flikken. De eerste recensies lichten namelijk vooral het acteerwerk van Adam Sandler uit als reden waarom de film de moeite waard is.

Hoe wordt Spaceman ontvangen?

De film wordt beschouwd ietwat doorsnee. Op IMDb weet Spaceman de film een voldoende te scoren. Daar verdient de film een 6,1/10 sterren te scoren. Op Rotten Tomatoes weet de film net aan iets beter te scoren met een 69% Tomatometer en een 9% Audience Score.

Bekijk hieronder de trailer van Spaceman: