Welke toffe activiteiten kan je doen in Dubai?

Een indrukwekkende stad, dus logisch dat jij door de bomen het bos even niet meer ziet. We willen allemaal de tofste activiteiten in Dubai meemaken, hierbij drie steengoede tips!

 

1.   Luchtballonvaart met zonsopgang

Ten eerste is het een ontzettend tof idee om een ballonvaart te maken. Dit is überhaupt natuurlijk al een indrukwekkende ervaring, maar hoe gaaf is het om dan uitzicht te hebben over de woestijn van Dubai? Bij Balloon Adventures kun je gemakkelijk en betrouwbaar een ballonvaart boeken. Ze zijn immers het langst opererende luchtballonbedrijf in Dubai. De ballonvluchten zullen plaatsvinden bij zonsopgang, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de woestijn van Dubai. Je zult hier dus wel vroeg voor moeten opstaan, maar dat is het zeker waard! Na de ballonvaart word je in een Land Rover naar een authentiek Bedoeïenen kamp gereden om even bij te komen met een ontbijt onder het genot van een kopje koffie. Een ervaring om niet snel te vergeten, dat is wel zeker!

 

2.   Scheuren langs de kust van Dubai

Daarnaast staat Dubai natuurlijk bekend om gebouwen als de Burj Al Arab en Atlantis, The Palm. Wanneer je Dubai bezoekt, wil je dit natuurlijk gezien hebben. Je kunt hier uiteraard gewoon heen rijden om een kijkje te nemen, maar het is veel leuker om dit vanaf het water te doen. HERO OdySea geeft mensen de kans om hun eigen boot te besturen, zodat je zelf je route kunt bepalen. Dit is zeldzaam in Dubai en HERO OdySea is dan ook de enige self-drive boottocht in Dubai. Je hebt dan ook geen vaarbewijs of andere ervaring nodig en kunt gemakkelijk een boot huren voor een indrukwekkend vaarroute langs de kustlijn van Dubai. De boten gaan maar liefst 50 kilometer per uur en ook hierbij zul je weer mooie momenten hebben voor foto’s om deze bijzondere herinnering vast te leggen. Vergeet dan ook niet om af en toe te dobberen en te genieten van het uitzicht.

 

3.   De ultieme woestijnverkenning

Tot slot kun je ervoor kiezen om een safari tour te boeken door de woestijn van Dubai. Dit kun je doen bij Platinum Heritage, het toonaangevende eco-luxe woestijnsafari bedrijf in Dubai. Het bedrijf is uitgeroepen tot de beste woestijnsafari in het Midden-Oosten bij de World Travel Awards voor vier jaar op rij en hebben de titel van de 2022 TripAdvisor Travellers’ Choice Award op hun naam staan. Het mag duidelijk zijn dat dit een unieke ervaring is door de woestijn van Dubai. Ze bieden verschillende safari’s aan. Zo ga je met een Vintage Land Rover op pad in de Heritage experience en mag je instappen bij de Range Rovers wanneer je voor de Platium Collection gaat. Stuk voor stuk gave tripjes waarbij je de keuze hebt welke safari jou leuk lijkt en binnen je planning past. Denk hierbij aan een tour binnen de Heritage Collection, de Platinum Collection of de Overland Collection. Binnen deze experiences zijn ook weer verschillende tours mogelijk. Voor ieder wat wils dus, want de opties zijn eindeloos!

 

Kortom, wanneer je een toffe activiteit wilt doen in Dubai, zijn er genoeg keuzes. Ga jij voor de ballonvaart, self-drive boottocht of een woestijnsafari? Of stiekem toch allemaal?