Hola Costa Barcelona!

Wij van MAN MAN vertrokken afgelopen maand naar de bruisende stad Barcelona. Echter aten we enkel één portie paella en dronken een paar glazen sangria in de stad voordat we op onderzoek uitgingen. Dit zijn de 4 toffe activiteiten die jij kan doen net buiten de hoofdstad van Catalonië.

Een Grand Prix bijwonen op het Circuit de Barcelona-Catalunya

Max Verstappen won zijn eerste Grand Prix in 2016 op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Hierdoor heeft het een speciaal plekje in ons Nederlandse hart. Het circuit heeft zo’n 16 races per jaar, zowel Moto GP als F1.

72124

Ben je een racefanaat? Dan is het ideaal om een tripje Barcelona te combineren met het bijwonen van een spectaculaire race. Als er geen Grand Prix is, dan is het nog steeds mogelijk om het circuit van Catalunya te bezoeken. Wanneer je geluk hebt zie je de Formule 1 wagens voorbij razen, want zo is dit circuit van vele coureurs de ideale plek om te oefenen. Wie weet spot je Max wel tijdens dit bezoek.

81158

De omgeving verkennen op de fiets

Het gebied heeft prachtige routes om te mountainbiken door de Pyreneeën. Maar ook voor men die graag op de wielrenfiets kruipt is het mogelijk om eindeloos te touren langs de kust. Al met al is het een hemelse omgeving voor de fietsers onder ons.

Route: La Conreria-Sant Mateu-Céllecs

Dit is een grote cirkel die fietsers ten noorden van Barcelona en weer terug leidt. Het is de eerste helft behoorlijk zwaar voor de benen, maar daarna wordt de route makkelijker en krijg je de kans om voluit te gaan over de vlakke wegen bij Vila Olimpica.

  • 82,3 km Afstand
  • 1.392 mHoogteverschil

Screen Shot 2018-06-03 at 13.12.01

Mountainbike tours

Betreft het mountainbiken zijn er veel routes die enkel bekend zijn door de mountainbikeorganisaties. Je kan zowel guided als eigen routes afleggen bij de organisatie Terra Bikes.

costa mountainbike

Wijn proeven bij beroemd Cava huis Llopart

Het wijnhuis Llopart staat bekend om haar cava, de Spaanse versie van champagne. Een unieke plek die je een kijkje geeft in het bourgondische Spaanse leven. Je wordt meegenomen in het verhaal van Llopart, van de druiven tot aan de flessen die gebotteld worden. Vervolgens maak je een tocht in een kar die getrokken wordt door muilezels langs de wijnvelden om het gebied te verkennen. Zo kom je langs prachtige uitzichten, de wijngaarden van de familie en proef je verschillende cava’s met de rosé als favoriet!

95524

Windsurfen in Vilanova i la Geltrú

In het zuiden van de streek vind je het havenplaatsje Vilanova i la Geltrú, dat bekend staat om haar wateractiviteiten. Het is de ideale plek om als windsurfer of zeiler je stedentrip naar Barcelona te doen afsluiten. Het kleine havenstadje is hier voor gemaakt en heeft veel operators die activiteiten aanbieden op het water. Zo is het mogelijk om gear te huren, maar ook om les te krijgen.

windsurfen

Foto: Vidar Nordli-Mathisen

Hola Costa Barcelona!

Staat Barcelona op de bucketlist en wil je meer dan alleen stad? Dan raden wij de activiteiten zoals hierboven beschreven zeker aan. Check de website van Barcelona is Much More voor alle activiteiten en ontdek dat de Catalaanse hoofdstad veel meer is dan alleen het bruisende centrum. Viva Costa Barcelona!