Haarlem

De toffe woning ligt aan de Kokstraat in hartje Haarlem. Het is een van de oudste locaties van Haarlem en kent een rijke geschiedenis. Een geschiedenis van bier, religie én oorlog.

woning haarlem man man

Geschiedenis

Zoals gezegd kent de woning een rijke geschiedenis. Het huis diende in de 14e eeuw als brouwerij ‘Het Roode Hart’. Twee eeuwen later werd de brouwerij herbouwd. Toen in de 17e eeuw het Rooms-Katholieke geloof verboden werd, besloot priester Augustinus Alstenius Bloemaert om hier een schuilkerk te bouwen. In de Tweede Wereldoorlog fungeerde het huis als onderduikadres. Later werd de woning het hoofdkwartier van de Binnenlandse Strijdkrachten.

woning haarlem man man 2

Kokstraat

Tegenwoordig is het een luxueus villa met veel privacy en veiligheid. Het ruim 450m2 tellende huis beschikt over een riante woonkamer/keuken, 5 slaapkamers, 4 badkamers, loungeruimte, berging én een bar die de perfecte mancave vormt. De villa kijkt uit over binnenstad van Haarlem. Echter, hangt er door de rijke geschiedenis, wel een prijskaartje aan dit droomhuis. Het huis mag maar liefst 2,5 miljoen euro kosten.

woning haarlem man man 3 woning haarlem man man 4 woning haarlem man man 5 woning haarlem man man 6 woning haarlem man man 7 woning haarlem man man 8 woning haarlem man man 9 woning haarlem man man 10 woning haarlem man man 11 woning haarlem man man 12 woning haarlem man man 13 woning haarlem man man 14

Ga jezelf voor het eerst een huis kopen? Check dan deze 5 tips voor het kopen van je eerste huis, zodat jij weet waar je aan toe bent.