Wat is vliesbehang eigenlijk?

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen thuis is in de behangwereld, dus leggen we graag even uit wat vliesbehang van de Action is. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd en is een behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van “vlies”. Het draagt de naam snelbehang niet voor niets. De naam heeft het gekregen omdat het op een muur kan worden aangebracht zonder dat het hoeft te worden ingelijmd of is dus klaar zonder enige wachttijd. Scheelt een hele hoop vieze klodders verf op de grond en tijd.

 

Dit behang van de Action heeft de print van akoestische panelen

Naast dat het natuurlijk goedkoop is, zijn er nog meer voordelen. Zo is vliesbehang zeer eenvoudig aan te brengen. Waardoor ook starters/studenten, zonder al te veel verstand van behangen, ook makkelijk hun muur met vliesbehang kunnen bekleden. Het grote voordeel is namelijk dat een behangtafel uit den boze is. Je smeert de lijm op de muur en duwt het vliesbehang ertegen. Vliesbehang krimpt ook niet na het aanbrengen van de lijm en zal het ook nooit vlekken, krimpen of blazen vertonen, zelfs niet als je het verhangt. Ideaal.

Maar dat is nog niet alles, vliesbehang is namelijk een stuk sterker dan het klassieke behangpapier. Waar je bij behangpapier moet oppassen voor eventuele scheuren, is dit bij vliesbehang zo goed als uitgesloten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Action Nederland® (@actionnederland)

Toch liever het interieur weer aanpassen?

Mocht je na een tijdje het behang weer zat zijn, is dit ook geen probleem. Vliesbehang is namelijk zeer snel en makkelijk te verwijderen. Traditioneel behangpapier moet er vaak afgestoomd worden, terwijl vliesbehang er meestal droog kan worden afgehaald. Waarbij de achterliggende muur ook minder schade zal oplopen dan bij klassiek behangpapier. Kortom, alleen maar voordelen en het vliesbehang is nu voor maar € 8,99 per stuk bij de Action op te halen.

Kan jij je interieur een mooie opknapbeurt geven, zonder al te veel te hoeven spenderen in deze dure tijd.