Niet alleen duur water, maar een kunstwerk van een fles

Een van de duurste flessen water staat ook wel bekend onder de naam: Tributo Modigliani Acqua di Cristallo, een luxe merk water dat in 2010 werd gelanceerd door de Spaanse ondernemer Miguel Ángel García. De naam van het merk is geïnspireerd door de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani, die erg bekend staat om zijn portretten. Ook hoe de fles eruitziet is gebaseerd op de kunstwerken van de Italiaan. Aan de voorkant van de fles is een langwerpig hoofd te zien, iets waar de Italiaanse kunstenaar erg bekend om staat en wat ook vaak terugkomt in zijn kunstwerken. Dus je betaalt niet alleen voor duur water. Zeker niet.

 

Een unieke fles met een unieke smaak

Deze handgemaakte fles is ontzettend uniek. Zo is de fles gemaakt van kristal, individueel genummerd en gesigneerd door de meester glasblazer. Het water is afkomstig uit een natuurlijke bron uit het Serra de Estrela gebergte in Portugal en is van hoge kwaliteit. Het water wordt vervolgens in Spanje verwerkt en gebotteld tot de meesterlijke fles.

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani

Naast de kristallen fles biedt het merk ook een limited editie fles aan die versierd is met diamanten en goud. Deze fles heeft een prijskaartje van maar liefst 60.000 dollar, of omgerekend zo’n 56.000 euro. Dit maakt het een van de duurste flessen water op aarde is. Het water uit deze fles is bronwater uit Frankrijk en de Fiji eilanden, de fles zelf is gemaakt van 24 karaats goud.

Het merk heeft zich in de markt gepositioneerd als een “luxury item” voor de rijken. Zo is in een marketingcampagne te zien hoe de exclusiviteit en uniciteit van de fles wordt benadrukt. Het merk is dan ook erg veel bekritiseerd voor de hoge prijs “60.000 dollar voor een fles water is krankzinnig” maar zo zijn er ook vele mensen die de kwaliteit van het water en kunstzinnigheid van de fles kunnen waarderen. Bekijik de video van de Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani hieronder: