Twitter is anno 2023 nog altijd razend populair

Ondanks de stijgende hoeveelheid aan verschillende sociale media zijn er een aantal die nog net zo populair lijken te zijn als voorheen. Twitter is er daar één van. Opgericht in 2006, is Twitter tegenwoordig nog steeds een platform waarover geregeld in gepraat wordt.

Het platform staat natuurlijk bekend om de korte berichtjes: je kunt op elk moment van de dag, in maximaal 280 tekens, aan de wereld laten weten wat je bezig houdt. Naast reguliere gebruikers, mensen zoals jij en ik, zijn ook zo ongeveer alle bedrijven die je je kunt bedenken actief. Niet alleen persoonlijke berichtjes dus, maar ook hoogtepunten, nieuws en bijzonderheden komen op je tijdlijn langs. Maar welk account heeft eigenlijk de meeste volgers? Wij zetten de top 10 accounts met de meeste volgers op Twitter voor je op een rij.

10. Lady Gaga

Op nummer 10 vinden we pop-icoon Lady GagaDe inmiddels 37 jarige Amerikaanse zangeres is al sinds 2008 niet meer uit de hitlijsten weg te denken. Ze staat aan de top van bekendste artiesten van de afgelopen 15 jaar en domineerde de lijsten met nummers als Just Dance, Poker Face, Alejandro, Born This Way en Rain on Me. Maar Lady Gaga is niet alleen zangeres, inmiddels is ze ook op het grote doek en op je televisie te zien in verschillende films en series. We kennen haar natuurlijk allemaal uit Star is Born waarin ze schitterde samen met Bradley Cooper. Naast haar creatieve werk achter de microfoon en voor de camera, heeft ze ook nog een make-up lijn genaamd Haus Laboratories. Helemaal zo gek dus niet dat ze ruim 84 miljoen volgers heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

9. Donald Trump

Ondanks zijn verbanning staat voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump nog steeds op nummer 9 met ruim 86 miljoen volgers. Of je zijn meningen en standpunten nou deelt of niet, Trump heeft in de ogen van veel Amerikanen veel voor het land betekend. Hij blijft steun krijgen van zijn volgers en dat zorgt ervoor dat zijn naam nog regelmatig te zien en te horen is in de media.

8. Narendra Modi

Op nummer acht staat een naam waar we hier in Nederland waarschijnlijk wat minder bekend mee zijn. Narendra Modi is de huidige minister-president van India en heeft meer dan 89 miljoen volgers op Twitter. Na de president van India heeft Modi dus het meest voor het zeggen. Hij is erg actief op Twitter en deelt voornamelijk politiek gerelateerde berichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Narendra Modi (@narendramodi)

7. Taylor Swift

In de middenmoot van deze top 10 accounts met de meeste volgers op Twitter lijken de muzikale artiesten de overhand te hebben. Zo vinden we Taylor Swift op nummer zeven met zo’n 93 miljoen volgers. De Amerikaanse zangeres is een echte bezige bij: ze is nog maar 33 jaar oud en heeft 10 albums uitgebracht. Eigenlijk zelfs dubbele albums, aangezien ze op dit moment bezig is met het her-uitbrengen van haar geliefde albums na jaren van copyright ellende. Naast het maken van muziek lijkt ze zich ook steeds meer bezig te houden met het werk achter de schermen, denk bijvoorbeeld aan haar regisseur-debuut All Too Well: The Short Film. Haar muziek lijkt de fans keer op keer te raken waardoor zij dit mooie plaatsje in de top 10 zeker verdient.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

6. Katy Perry

Nummer zes staat voor de Amerikaanse zangeres Katy Perry. Zij heeft op dit zo’n 108 miljoen volgers en is naast het uitbrengen van haar eigen muziek ook nog druk met het maken van televisie. Perry is namelijk al een aantal jaren onderdeel van de jury bij het programma American Idol. Naast haar muzikale bezigheden is ze in 2020 moeder geworden van een dochter, die ze samen met acteur Orlando Bloom heeft mogen krijgen. Haar sociale media bestaat vooral uit berichten over het Idols programma.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KATY PERRY (@katyperry)

5. Rihanna

Op nummer vijf vinden we Rihanna met zo’n 109 miljoen volgers. Ondanks dat de Barbadiaanse zangeres zich tegenwoordig bezighoudt met het moederschap, lijken haar fans nog steeds blij te worden van de berichten die ze plaatst. In totaal heeft Rihanna acht albums uitgebracht waarvan haar laatst, Anti, in 2016 uitkwam. Na 2016 heeft ze zich vooral gefocust op wat film rollen en hier en daar een single. Of ze ooit nog een nieuw album gaat uitbrengen durven we niet te zeggen, maar gelukkig is er sociale media om op de hoogte te blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

4. Cristiano Ronaldo

Op nummer vier staat de eerste (en laatste) sporter van deze lijst: de legendarische voetballer Cristiano RonaldoDe Portugese voetballer is al 20 jaar niet meer weg te denken uit het internationale voetballandschap waarin hij met elftallen over de hele wereld aardig wat titels heeft gehaald. Op dit moment speelt Ronaldo bij Al-Nassr, de voetbalclub van de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Met al zijn prestaties en reputatie is het dus helemaal niet verrassend dat we Ronaldo terugvinden als nummer vier in de top 10 accounts met de meeste volgers op Twitter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

3. Justin Bieber

De top drie gaat van start met de Candese zanger Justin BieberAl op zijn veertiende brak hij door met het nummer One Time en is sinds die tijd één van de grootste pop-artiesten ter wereld. Waar hij voorheen voornamelijk een jonge, vrouwelijke fanbase had, is er met zijn nieuwe muziek ook meer ruimte gekomen voor andere personen en verschillende leeftijden. Het is dus ook helemaal niet gek dat hij meer dan 112 miljoen volgers op Twitter heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

2. Barack Obama

Voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama staat op nummer twee in de top 10 accounts met de meeste volgers op Twitter. Ook na zijn presidentschap van 2009 tot 2017 lijkt Obama mensen over de hele wereld te inspireren. Hij is dan ook nog steeds in het politieke speelveld te vinden en spoort zijn gigantische 132 miljoen Twitter-volgers aan om te blijven kijken naar de wereld en elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barack Obama (@barackobama)

1. Elon Musk

Als we het over Twitter hebben, dan kunnen we niet anders dan de naam Elon Musk in dezelfde zin noemen. Het zal je daarom ook niet verbazen dat hij de nummer één is van de top 10 accounts met de meeste volgers op Twitter. Als de CEO van Tesla, oprichter van x.com én zowel de CEO als CDO van SpaceX heeft hij in 2022 ook nog eens Twitter in handen weten te krijgen. Hij tweet ontzettend veel en je ontkomt ook niet aan al zijn berichten: je kunt je dan misschien ook wel afvragen of hij daadwerkelijk 142 miljoen volgers heeft of dat dat een bijna automatische bijkomstigheid is als je het hoofd van Twitter wordt. Daar zullen we waarschijnlijk nooit het antwoord op weten. Wat we wel weten, is dat we zijn naam nog veel gaan horen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elonmusk (@elonmusk)