Twee schuren, die in het verleden als aardappel ruimtes dienden, tot twee moderne woningen maken. Het architecten bureau Houben & Van Mierlo Architecten ging deze uitdaging aan om het daadwerkelijk te realiseren. Beide schuren zijn in verschillende periodes gebouwd en daardoor op een andere wijze geconstrueerd.

Schuren Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN

De eerste schuur dateert uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog en is gebouwd aan de hand van een hybride constructie. De tweede schuur daarentegen dateert uit de jaren 60 van de vorige eeuw en is voorzien van een stalen frame, houten vloeren en een betonnen gevel.

Bij het reconstrueren van de twee bergplaatsen is er door de architecten gekozen voor open ruimtes zodat deze met elkaar in verbinding staan. Voor de woningen werden verschillende materialen voor structurele, technische of esthetische doeleinden aangebracht, om het huis een industriële en tevens moderne look en feeling te geven.

4Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN 7Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN 8Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN 9Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN 41Huis schuur verhuizen woning interieur tips idee MAN MAN

Houben &Van Mierlo Architecten heeft zich overtroffen. Het resultaat is fenomenaal en is wellicht het pareltje in Amsterdam Noord.