1. Het hebben van een mening en visie over het leven

Het klinkt misschien wat zwaar maar dit kenmerk is té belangrijk om niet te benoemen. Mannen die geen mening hebben, of die hun mening maar heel moeilijk durven te uiten worden meestal niet aantrekkelijk gevonden door vrouwen. Het hebben van een mening en een visie duidt op intelligentie en het beschikken over zelfvertrouwen. Investeren in zelfverzekerd worden is dan ook raadzaam als je het lastig vind om jouw mening of visie te geven. Daarbij zorgen deze mening en visie ervoor dat je stabiel in het leven staat. Je hebt regie en staat voor wat je zegt omdat jouw overtuigingen gebaseerd zijn op jouw eigen mening, normen en waarden. Dit kenmerk zorgt ervoor dat jij niet met alle winden meewaait maar als een rots in de branding overeind blijft als het even tegen zit.

2. Ambitieuze toekomstdoelen nastreven

Mannen die ambitieuze toekomstdoelen hebben zijn intrinsiek gemotiveerd. De mentale kracht die nodig is om, ondanks eventuele tegenslagen, ambitieus te blijven wordt door vrouwen ervaren als zeer aantrekkelijk. Het kan gaan over doelen op het werk, in de persoonlijke ontwikkeling of hobby’s. Het onderwerp waarop het doel betrekking heeft is geen eens het allerbelangrijkste. Maar de energie en de passie die jij uitstraalt bij het realiseren van welk doel dan ook zorgt voor aantrekkingskracht.

aantrekkelijk worden voor vrouwen

3. Zorgzaam zonder betuttelend te zijn

Natuurlijk is zorgzaam kunnen zijn essentieel. Het kunnen bieden van veiligheid en geborgenheid is wat een vrouw over het algemeen (onbewust) zoekt in een man. Deze zorgzaamheid moet niet gepaard gaan met het inleveren van autonomie. Vrouwen vinden een gezonde balans tussen ‘zorgen’ en ‘autonomie stimuleren’ enorm belangrijk en aantrekkelijk.

4. Kwetsbaarheid durven tonen

Kwetsbaar durven zijn is enorm krachtig en wordt door een vrouw gewaardeerd. Niemand is altijd stoer, sterk en stabiel. Als mannen dit beeld afgeven worden ze snel als onbetrouwbaar of ‘macho’ ingeschaald. Juist het uitspreken van bepaalde zorgen geeft aan dat een man dusdanig sterk is dat hij het risico om gekwetst te worden aandurft en overwint.

kwetsbaar zijn

5. Humor en relativeringsvermogen

Serieus kunnen zijn is natuurlijk belangrijk. Toch is gebleken dat humor, positiviteit en relativeringsvermogen enorm aantrekkelijk worden gevonden. Deze skills zeggen iets over het vermogen om door moeilijke situaties heen te komen. Daarbij geven deze skills het vertrouwen in de ander dat jij zal kunnen bijdragen aan het kunnen relativeren van de uitdagingen en problemen die zij zal gaan ervaren in de toekomst.

6. Het vermogen om (echt) te luisteren

Luisteren is essentieel om echt aansluiting te kunnen blijven vinden bij wat zij echt belangrijk vindt en wilt. Teveel mannen luisteren met een half oor met als gevolg dat een vrouw zich onbegrepen of oninteressant voelt. Echt luisteren houdt in dat je vragen stelt waardoor er een interactief gesprek op gang komt. Dit kenmerk zal ze altijd in jou blijven waarderen.

goed luisteren

7. Een gezonde dosis zelfvertrouwen

Over voldoende zelfvertrouwen beschikken is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk. Een zelfverzekerde uitstraling zorgt ervoor dat zij het gevoel heeft dat jij de regie hebt over wat er gebeurt. Dat je genoeg vertrouwen en moed zult hebben om eerlijk met haar om te gaan. Het vergroten van zelfvertrouwen zorgt ervoor dat jij beter in staat zult zijn om een zelfverzekerde, rustige en kalme houding aan te nemen. Ook als situaties spannend of lastig zijn zul jij op jezelf durven vertrouwen en zul jij dit vertrouwen op haar uitstralen. Deze zelfverzekerde uitstraling is iets dat onweerstaanbaar voor haar zal zijn.