De nieuwe motor van Max Verstappen maakt hem sneller

Honda, het merk die de motoren voor Red Bull Racing produceerde, maakte vorig jaar bekend te stoppen met de Formule 1. Maar ze zeiden ook voor het laatste seizoen met een nieuwe motor op de proppen te komen. Eentje die nog krachtiger is dan de motor waar Max Verstappen vorig seizoen in reed. Zo gezegd, zo gedaan.

Bij Red Bull was niet iedereen er meteen enthousiasme toen ze hoorden dat Honda een nieuwe motor wilde produceren. Ze waren bang dat het project van het Japanse merk niet op tijd af zou komen. Maar uiteindelijk was dit nodig om Mercedes te kunnen bijhouden, dus echt veel keus was er eigenlijk niet.

Honda maakte in het verleden al motoren met de size zero filosofie. Ze willen compactere kleinere motoren maken. In het verleden ging dit wel eens ten koste van de prestatie van de motor, alleen nu is dat bij Max Verstappen dus niet het geval. De kleinere motor is efficiĆ«nter dan zijn voorganger, waardoor hij meer vermogen kan leveren zonder meer benzine te verbruiken. Ook is het zogeheten clipping-probleem opgelost, waardoor de motor niet meer eerder stopt met meehelpen. Dit zorgde er in voorgaande seizoenen voor dat Max Verstappen op rechte stukken zo’n 160 pk tekort kwam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Doordat de motor kleiner is, is het zwaartepunt van de auto als geheel een stuk lager, waardoor Max in de bochten beter kan presteren. Ook kan het bodywork strakker om de motor heen omdat hij compacter ingebouwd is. Dit levert minder luchtweerstand op.

Andere aanpassingen aan de F1-wagen van Red Bull

Daarnaast zijn ook draagarmen en de toe link van Max zijn auto aangepast. De wishbones zijn verder naar achteren geplaatst. Mede hierdoor was er voor het Red Bull team meer ruimte om te werken aan een auto die nog aerodynamischer is dan zijn voorganger. Dit gaat Max Verstappen zeker helpen om het Lewis Hamilton weer moeilijk te maken.

Wil je meer lezen over de Formule 1? Check hier ons artikel over de snelste pitstop in de formule 1 ooit.