10. Oekraïne – 166,05 cm 🇺🇦

Oekraïne heeft een rijke agrarische geschiedenis, wat betekent dat de bevolking toegang heeft tot een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen. De combinatie van een voedzaam dieet en een actieve levensstijl helpt de Oekraïners om een relatief hoge lengte te bereiken. Bovendien zijn er veel sportprogramma’s die de jeugd aanmoedigen om actief te zijn.

9. Wit-Rusland – 166,34 cm 🇧🇾

In Wit-Rusland zijn genetica en voeding belangrijke factoren voor de gemiddelde lengte. De bevolking heeft toegang tot voedzame lokale producten, en de focus op gezondheid en welzijn heeft geleid tot een stijging van de gemiddelde lengte in de afgelopen jaren.

8. Litouwen – 166,35 cm 🇱🇹

Litouwen heeft een sterke traditie van landbouw en een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen. De combinatie van gezonde voeding en een actieve levensstijl helpt de Litouwers om een goede lengte te bereiken. Bovendien zijn er veel sportfaciliteiten beschikbaar, wat de bevolking aanmoedigt om actief te blijven.

7. Denemarken – 166,62 cm 🇩🇰

Denemarken staat bekend om zijn hoge levensstandaard en uitstekende gezondheidszorg. De Deense bevolking heeft toegang tot een gevarieerd dieet en een actieve levensstijl, wat bijdraagt aan hun lengte. Bovendien zijn Denen vaak erg sportief, wat ook een rol speelt in hun groei.

6. Slowakije – 167,47 cm 🇸🇰

In Slowakije zijn de levensomstandigheden de afgelopen jaren verbeterd, wat heeft geleid tot een stijging van de gemiddelde lengte. De focus op gezonde voeding en sport heeft een positieve impact op de groei van de bevolking.

5. Servië – 167,69 cm 🇷🇸

Servië heeft een rijke culturele geschiedenis en een dieet dat rijk is aan eiwitten, wat bijdraagt aan de groei. De combinatie van traditionele gerechten en moderne voedingsgewoonten helpt de Serviërs om een gezonde lengte te bereiken.

4. Tsjechië – 168,46 cm 🇨🇿

In Tsjechië speelt genetica een grote rol in de lengte van de bevolking. De Tsjechen hebben een mix van Slavische en andere Europese invloeden, wat resulteert in een diverse genetische achtergrond. Dit, gecombineerd met een goede levensstandaard, zorgt voor een gezonde groei.

3. Estland – 168,67 cm 🇪🇪

Estland heeft een sterke focus op onderwijs en gezondheid, wat bijdraagt aan de groei van zijn inwoners. De Esten hebben ook een rijke geschiedenis van landbouw, wat betekent dat ze toegang hebben tot voedzame, lokale producten. Dit heeft een positieve invloed op hun gemiddelde lengte.

2. Nederland – 168,72 cm 🇳🇱

Nederlanders zijn niet alleen lang, maar ook bekend om hun uitstekende gezondheidszorg en voeding. De combinatie van een dieet rijk aan zuivel en een actieve levensstijl helpt bij de ontwikkeling van lange, gezonde lichamen. Wist je dat de Nederlandse mannen de langste mannen ter wereld zijn?

1. Letland – 169,80 cm 🇱🇻

Letland heeft de langste vrouwen ter wereld! Dit kan deels worden toegeschreven aan de sterke genetische achtergrond en een goede levensstandaard. De Baltische regio staat bekend om zijn gezonde voeding en actieve levensstijl, wat bijdraagt aan de groei.