Een activiteit voor een eerste date kiezen blijft lastig

Het kiezen van leuke activiteiten voor een eerste date kan lastig zijn. Je wilt een leuke en ontspannen sfeer creëren, maar ook iets doen wat bij jullie beiden past. Gaan jullie naar een film, kiezen jullie voor een sportieve activiteit of wordt het toch gezellig uiteten? De keuze is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, je budget en natuurlijk het weer.

Bovendien is het belangrijk dat je ook kennis met elkaar kunt maken. Je moet dan ook wel de ruimte hebben om lekker te kunnen kletsen. Daarom kiezen veel mensen om uiteten te gaan op een eerste date. Maar is dit wel zo’n verstandige keuze voor een eerste date?

Waarom wel of niet uiteten op een eerste date

Uiteten gaan op een eerste dat kan een romantische en zelfs intieme setting bieden, maar er zitten ook zeker nadelen aan. Een voordeel is dat je in een rustige en sfeervolle omgeving zit, waardoor je elkaar goed kunt leren kennen. Het kan ook een goede gelegenheid zijn om elkaars smaak en interesses te ontdekken. En dat allemaal onder het genot van een heerlijk gerecht en een lekker drankje.

Maar aan de andere kant kan het ook al snel formeel en stijfjes zijn, vooral als je de ander dus nog niet goed kent. Daarnaast brengt het ook druk met zich mee: moet een man de eerste date betalen? Uiteten gaan is tegenwoordig niet goedkoop, dus als één iemand betaalt, ben je meteen veel geld kwijt. Ook is de druk voor de ander om dan een tweede date aan te bieden nog net wat groter. Bovendien kan een uitgebreide dinerdate de lat voor een tweede date onbedoeld hoog leggen.

Consensus: is het nou wel of geen goed idee?

Maar wat vinden mensen die vaak uiteten zijn geweest als eerste date hiervan? Raden zij het aan, of juist helemaal niet? De één vindt het een topidee en zegt dat uiteten gaan dé manier is om elkaar goed te leren kennen. Zo kun je het zo (in)formeel maken als je zelf wilt en een sfeer kiezen die goed voelt. Iemand anders vindt het juist geen goed idee en kiest liever voor een rustige, maar actieve date. Bijvoorbeeld midgetgolf of bowlen. Dit biedt ook de kans om elkaar goed te bekijken en te kletsen tussen het doen door.

Een duidelijke consensus lijkt er dus niet te zijn. Als jij het leuk vindt om lekker uiteten te gaan, is dat een prima keuze voor een eerste date. Is het niks voor jou? Dan kun je iets anders kiezen om te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de beste ijssalons van Amsterdam.